Fondatorul Twitter donează UN MILIARD de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului

08 Apr 2020 | scris de A.V.
Fondatorul Twitter donează UN MILIARD de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului

Fondatorul şi patronul reţelei de socializare Twitter, Jack Dorsey, a anunţat marţi că va dona un miliard de dolari pentru a participa la lupta contra pandemiei de coronavirus, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare, el a explicat faptul că suma reprezintă 28% din averea sa.

Pentru a ajunge la această sumă, el va ceda progresiv acţiunile unei alte companii, Square, specializată în plăţile digitale. "Când vom dezamorsa această pandemie, fondurile vor fi orientate spre sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi spre venitul universal", a adăugat miliardarul a cărui avere este estimată la 3,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Dorsey vede în cele două domenii soluţii potenţiale la problemele care frământă lumea. Venitul universal suscită interes în rândul multor politicieni şi oameni de afaceri, într-un moment în care criza economică provocată de COVID-19 a trimis milioane de oameni în şomaj. "Este o idee genială, care trebuie să fie testată", spune Dorsey.

Jack Dorsey a precizat că a decis să scoată miliardul doar de la Square şi nu de la Twitter, pentru că acolo deţine mai mult. "Impactul acestor bani trebuie să fie pentru ambele companii pe termen lung, pentru că ajută persoanele pe care vrem să le servim. De ce acum? Pentru că nevoile sunt urgente şi pentru că vreau să văd efectele în timpul vieţii mele", a adăugat acesta.

"Sper să îi inspir şi pe alţii. Viaţa este prea scurtă, haideţi să facem tot ce putem pentru a ajuta oamenii acum", a mai spus Dorsey.

 

 

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră