Suedia continuă politica relaxată în lupta cu pandemia, numărul deceselor continuă să crească

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Suedia continuă politica relaxată în lupta cu pandemia, numărul deceselor continuă să crească

Mai mult de 100 de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus au murit în ultimele 24 de ore în Suedia, potrivit celui mai recent bilanţ publicat marţi, la orele locale 14:00 (12:00 GMT), de Agenţia de Sănătate Publică a acestei ţări, informează AFP.

Suedia, care are o populaţie de circa 10,3 milioane şi care a adoptat până acum măsuri mai puţin aspre pentru a combate propagarea coronavirusului, numără în prezent 7.693 de cazuri de contaminare şi 591 de decese în total, mortalitate mult mai crescută decât în ţările nordice cu care se învecinează.

Cu toate acestea, precizează agenţia, dintre cele 114 de noi decese recenzate marţi, o parte provin din cifre revizuite pentru ultimele două zile.

În regatul scandinav izolarea populaţiei nu este de actualitate, aşa cum se întâmplă în numeroase ţări europene pentru a limita propagarea epidemiei COVID-19. Printre măsurile cele mai stricte adoptate de executivul de la Stockholm figurează interzicerea adunărilor de peste 50 de persoane.

Guvernul suedez, criticat pentru modul în care a gestionat până acum criza cauzată de noul coronavirus, a prezentat luni un proiect de lege vizând consolidarea temporară a puterilor sale pentru a lupta împotriva pandemiei, ceea ce a atras criticile opoziţiei, conform Agerpres.

Alte stiri din Externe

Ultima oră