Chiar în centrul Capitalei s-a deschis un obiectiv unic în ţară: Muzeul Copiilor

26 Aug 2020 | scris de A.V.
Chiar în centrul Capitalei s-a deschis un obiectiv unic în ţară: Muzeul Copiilor Galerie foto (4)

În centrul Capitalei, în zona Unirii, s-a deschis o atracție irezistibilă pentru cei mici: Muzeul Copiilor.  Muzeul se află pe Bulevardul Decebal nr.11, Bloc S14, parter și mezanin, sector 3.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, muzeul include „o serie de expoziții, ateliere interactive și exponate  care valorifică nevoia copiilor de a se juca, de a experimenta, de a testa și proba orice teorie dobândită la nivel teoretic în mediul formal. Artele spectacolului, științe exacte, revoluții științifice, un planetariu, medii de viață, un studio video cu camere de producție, zonă gastronomică cu o bucătărie echipată, anatomie și fiziologie umană, simulator 5-9D, grădină botanică și zoo virtuală și multe alte expoziții și ateliere de învățare. Grupul țintă al PROEDUS este format din elevi din ciclul preuniversitar bucureștean, cadre didactice și părinți”.

De asemenea, Muzeul Copiilor este un hub de învățare, în spațiul existent putând fi organizate ateliere și seminare  pe diverse tematici.

În această perioadă circuitele din cadrul Muzeului Copiilor sunt următoarele:

  • Circuit 1: ▪ Introducere și prezentare Muzeul Copiilor; ▪ Planetariu; ▪ Revoluții Științifice; ▪ Simulator Multidimensional; ▪ Artele spectacolului.
  • Circuit 2: ▪ Introducere și prezentare Muzeul Copiilor; Artele spectacolului; ▪ Corpul Uman; ▪ Harta interactivă a României; ▪ Laborator Fizică – Chimie.
  • Circuit 3: ▪ Introducere și prezentare Muzeul Copiilor; ▪ Artele spectacolului; ▪ Studio TV – Radio și istoria multimedia; ▪ Grădină Botanică și ZOO virtuală; ▪ Medii de viață,
  • Circuit dedicat copiilor cu vârste până la 10 ani▪ Introducere și Muzeul Copiilor; ▪ Simulator Rachetă; ▪ Artele Spectacolului; ▪ Corpul Uman; ▪ Medii de viață.

Muzeul poate fi vizitat de marți până duminică, în intervalul 10.00-18.00.

Un circuit durează în medie până la maximum două ore.

Accesul în Muzeul Copiilor se face în grupuri de maximum 15 persoane cu un reprezentant PROEDUS.

Până la finalul anului 2020, intrarea va fi gratuită, cu respectarea programărilor și rezervărilor.

Alte stiri din Life style

Ultima oră