Primăria Capitalei a achiziționat aparate care măresc de 8 ori viteza de testare

30 Mar 2020
Primăria Capitalei a achiziționat aparate care măresc de 8 ori viteza de testare

Un comunicat al Primăriei Municipiului București informează că au fost achiziționate aparatele de testare RT PCR. Aceste aparate au viteză de testare a coronavirusului de 8 ori mai mare decât cele folosite până acum, iar, prin intermediul acestora, capacitatea de testare la nivelul Bucureștiului a crescut de la 120 de teste pe zi la 900.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții ASSMB, precum și cu directorul medical al Spitalului dr. Victor Babeș, pentru a discuta despre măsurile luate de Primăria Capitalei în această perioadă de criză sanitară.

Iată ca în aceste zile atât de dificile avem și vesti bune pentru bucureșteni și nu numai! Începând de astăzi, viteza de testare a pacienților internați în spitalele Victor Babeș și Matei Balș a crescut foarte mult pentru ca, datorită proiectelor votate în cadrul CGMB, s-a reușit achiziționarea a 4 aparate medicale ultramoderne, pentru spitalul Victor Babeș: 2 aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecției COVID 19; un aparat care permite o viteza mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extracție automată de acizi nucleici) și un aparat de hemodiafiltrare care va fi utilizat în tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 care dezvoltă complicații renale, întrucât acesta suplinește funcția rinchilor.

Totodata, am alocat fonduri pentru achiziția altor două aparate PCR pentru institutul Matei Balș.

Cu aceste aparate am putut crește de 8 ori viteza de testare în municipiul București: dacă până acum se puteau face 120 de teste pe zi, în acest moment, cu această aparatură de noua generație, se realizează chiar și peste 900 de teste pe zi”.


Prezentă la intalnire, dr. Simin Florescu, director medical la spitalul Victor Babeș a declarat: „Aparatele achiziționate de Primăria Capitalei prin ASSMB reprezintă o investiție medicală foarte importantă pentru noi în ceea ce privește diagnosticul cu noul coronavirus. Mă refer la capacitatea de testare în masă - fiind vorba despre un extractor automat care ne va crește capacitatea și viteza de testare a mai multor probe simultan pentru noul coronavirus - precum și la capacitatea noastra de a diagnostica mai rapid, fiecare caz în parte, lucru care ne ajută extrem de mult în distribuirea pacienților în spital. Aceste achiziții ne ajută să separăm pacienții confirmați de cei negativi și putem face și mult mai multe teste. Totodată, acest aparat multiplex ne ajută să diferențiem mai multe tipuri de germeni pentru fiecare pacient, printre care și noul coronavirus.”

Până în prezent ASSMB a achiziționat echipamente și dezinfectanți în valoare de aproximativ 2,4 milioane euro, se precizează în comunicatul Primăriei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră