Zuckerberg explică de ce Facebook nu reacționează la postările președintelui Trump

30 Mai 2020 | scris de A.A.
Zuckerberg explică de ce Facebook nu reacționează la postările președintelui Trump

CEO-ul Faebook, Mark Zuckerberg, a explicat de ce platforma media nu intervine în urma postărilor incitatoare ale lui Trump.  Președintele american a precizat într-o postare că protestele din Minneapolis vor duce la apariția unor incidente armate, precizează CNN.

”Știu că oamenii sunt deranjați de faptul că am păstrat postarea președintelui”, a precizat Zuckerberg.

Trump a postat pe toate rețelele de socializare același mesaj: ”Acești huligani dezonorează memoria lui George Floyd și nu voi permite acest lucru. Am discutat cu guvernatorul Tim Walz și i-am spus că armata îi stă la dispoziție. Dacă se confruntă cu probleme, vom prelua controlul, dar atunci când încep jafurile, încep și împușcăturile. Vă mulțumesc!”

Twitter a intervenit rapid și a etichetat postarea ca fiind incitatoare la violență.

Facebook și Instagram nu au luat nicio atitudine, iar Zuckerberg a transmis că ”am analizat cu atenție postarea pentru a evalua dacă aceasta încalcă politicile noastre non-violente. Chiar dacă aceasta conține câteva referințe îngrijorătoare, am decis să o lăsăm publică. Ea face referire a o potențială acțiune din partea Gărzii Naționale și considerăm că oamenii ar trebui să fie informați că oficialii plănuiesc o intervenție în forță. Politica noastră permite discuții în jurul utilizării forțelor de ordine de către autorități, dar aceste incidente atât de violente ne îndeamnă să ne gândim să limităm anumite comentarii”.

Zuckerberg a declarat în fața Congresului SUA că nu va permite ca platformele sale să încite la orice formă de violență și va exclude orice postări chiar și acelea alor politicienilor de rang înalt.

Directorul Facebook a criticat atitudinea Twitter de a cenzura postările lui Trump.

”Spre deosebire de Twitter, Facebook nu etichetează anumite postări cu diverse avertismente. Dacă noi considerăm că este o problemă legată de incitarea la violență, ștergem imediat postarea, chiar dacă reprezintă o informație de interes general, chiar dacă aparține unui politician”, precizează Zuckerberg.

El a mai spus că se luptă de câteva zile să hotărască dacă ar trebui să șteargă sau nu postările președintelui. Nu este de acord cu retorica lui Trump, cu modalitatea de a comunita cu cetățenii, dar consideră că este extrem de important ca oamenii să vadă cum reacționează oficialii în fața unor pericole, ce măsuri se pregătesc să ia pentru a decide cât de clare sunt acțiunile lor.

Alte stiri din It

Ultima oră