Bloomberg Billionaire: Mark Zuckerberg a reușit să-l depășească pe Warren Buffett în condițiile în care acțiunile Facebook sunt într-o continuă creștere

24 Mai 2020 | scris de A.A.
Bloomberg Billionaire: Mark Zuckerberg a reușit să-l depășească pe Warren Buffett în condițiile în care acțiunile Facebook sunt într-o continuă creștere

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a reușit să urce în clasamentul Bloomberg Billionaire, depășindu-i pe celebrii Warren Buffett și Bernard Arnault, președintele  Moet Hennessy –Louis Vuitton, conform datelor publicate pe 21 mai, precizează Business Insider.

Averea estimată a lui Zuckerberg ajunge la 87,8 miliarde de dolari, pe când cea a lui Arnault ajunge la 81,1 miliarde, iar Buffet a înregistrat pierderi enorme de abia atingând o avere de 68,9 miliarde de dolari.

Acum un an de zile, clasamentul era complet diferit: averea lui Zuckerberg era de 72,5 miliarde, pe când cea a lui Arnault era estimată la 89,6 miliarde, iar Buffett deținea peste 83 de miliarde de dolari.

Chiar și acum o lună de zile averile lor ar fi fost clasate diferit,venitul net al CEO-ului Facebook a fost în aprilie de 68,1 miliarde în comparație cu Buffett 74,3 miliarde de dolari sau Arnault având peste 80 de miliarde de dolari.

Primele două locuri ale clasamentului sunt ocupate de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos și de co-fondatorul și filantropul Bill Gates.

Facebook a raportat câștiguri mult mai mari decât cele estimate la începutul anului pentru primul trimestru al anului 2020 ce a dus ca întreaga companie să adauge peste 44 de miliarde de euro la valoarea de piață.

Gigantul social-media a creat două noi aplicații extrem de importante în vremea pandemiei. Prima este în domeniul comerțului online creând o platformă media ce permite oricăror comercianți să-și prezinte produsele și să le vândă extrem de simplu, iar a doua a fost creată ca și competitor direct al aplicației Zoom. Messenger Rooms permite ca 50 de persoane să se afle în video-conferință în același timp.

Zuckerberg mai are mult de recuperat pentru a se apropia de giganții Bezos și Gates, dar începe să recupereze prăpastia ținând cont că în urmă cu doar o lună averea lui Bezos era de două ori mai mare ca cea a CEO-ului Facebook.

Alte stiri din Externe

Ultima oră