Schimbare majoră de strategie la Facebook

07 Mar 2019 | scris de I.D.
Schimbare majoră de strategie la Facebook

Fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi cea mai importantă schimbare de strategie pentru Facebook, după ce rețeaua a fost intens criticată în ultimii doi ani. 

După ani de zile în care Facebook a încurajat postările publice, acum încearcă să se reinventeze ca loc al mesajelor private sau în cadrul unor grupuri mici.

Ceea ce circula pe piață ca informație devine acum realitate, Zuckerberg va unifica platformele Instagram, Messenger și WhatsApp, o măsură care nu este chiar pe placul tuturor utilizatorilor.

Oamenii vor fi încurajați să comunice în cadrul unor grupuri mai mici, se va pune accent pe criptare, în noul plan al fondatorului rețelei.

În plus, vor avea prioritate mesajele private, mai ales cele care dispar automat după un anumit timp, în detrimentul News Feed-ului care a fost promovat intens anii trecuți.

”Gândindu-mă la viitorul internetului cred că o platformă bazată pe comunicațiile intime va deveni mai importantă decât platformele deschise din prezent”, spune Zuckerberg.

”Intimitatea le oferă oamenilor libertatea de a fi ei înșiși și de a stabili în mod mult mai natural legături. Tocmai de aceea construim rețele sociale”, spune Zuckerberg.

Zuckerberg mai spune că se vede clar că mesajele private și cele care dispar după un anumit timp (Stories), dar și grupurile mici sunt formatele de comunicare ce cresc cel mai repede. El promite că vor putea fi trimise mesaje între userii Instagram Direct, Messenger și WhatsApp.

”Mă aștept în câțiva ani ca versiunile viitoare de Messenger și Whatsapp să devină principalele mijloace de comunicare pe rețeaua Facebook”, a mai spus Zuckerberg.

 

COMUNICATUL INTEGRAL al lui Mark Zuckerberg poate fi accesat AICI.

Alte stiri din It

Ultima oră