WhatsApp va limita forwardarea mesajelor

20 Iul 2018
WhatsApp va limita forwardarea mesajelor

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp a anunţat joi că a decis să limiteze forwardarea mesajelor pentru toţi utilizatori, după ce autorităţile din India au încercat să limiteze răspândirea zvonurilor care au dus la un val de linşări, generate de ştirile false devenite virale, relatează Reuters.

Un val de linşări generate de "fake news" virale distribuite pe platformă despre presupuşi răpitori de copii din India, cea mai mare piaţă a WhatsApp cu peste 200 milioane de utilizatori, a determinat autorităţile de la New Delhi să ceară măsuri pentru a evita răspândirea zvonurilor şi a mesajelor cu conţinut provocator.

Pe lângă limitarea forwardării mesajelor pentru toţi utilizatori, WhatsApp a precizat că, în cazul utilizatorilor din India, acestora nu li se va permite să forwardeze un mesaj la mai mult de cinci chaturi, individuale sau în cadrul unui grup, şi de asemenea va fi eliminat butonul de quick forward care apărea lângă mesajele media.

Aceste măsuri sunt destinate să limiteze forwardarea în masă a mesajelor. Potrivit WhatsApp, utilizatorii din India forwardează mai multe mesaje, fotografii şi clipuri video decât utilizatorii din orice altă ţară a lumii.

Săptămâna trecută, WhatsApp a plătit pagini întregi de publicitate în presa din India pentru a transmite "sfaturi simple" pentru reperarea ştirilor false. WhatsApp, proprietate a companiei americane Facebook, este presată de autorităţile indiene pentru a pune capăt propagării acestor zvonuri care au provocat uciderea a peste 20 de persoane în ultimele două luni în India. 

WhatsApp, ca răspuns la solicitarea Ministerului Tehnologiilor din India, a solicitat un parteneriat cu Guvernul, dar şi cu societatea, în general, pentru a contracara împrăştierea de ştiri false pe această platformă.

 

Alte stiri din It

Ultima oră