Yahoo! Messenger se închide definitiv

11 Iun 2018 | scris de Istvan Deak
Yahoo! Messenger se închide definitiv

Yahoo! Messenger, care a făcut istorie în materie de comunicare online, se va închide luna viitoare.

Yahoo! Messenger a pierdut foarte mult teren odată cu dezvoltarea serviciilor de mesagerie mobilă şi integrarea acestora în platforme de socializare. Iniţial, locul i-a fost luat de Facebook Messenger, pentru ca ulterior WhatsApp să capete teren. Telegram, unul dintre cel mai bine securizate servicii de acest gen, este de asemenea o alternativă.

Istoria serviciului Messenger de la Yahoo! a început în 1998, când acesta a fost lansat sub numele Yahoo! Pager. 

Acesta a evoluat în timp pentru a oferi acces la o plajă mai mare de funcţionalităţi pe lângă simpla mesagerie.

Varianta de PC oferea acces la camere de chat, transferuri de fişiere, posibilitatea de a juca jocuri video online şi multe altele. Aceasta a fost închisă însă în 2016, după care serviciul a migrat în spaţiul mobil, cu o versiune nouă.

Emoticoanele lansate de Yahoo Messenger au făcut, la rândul lor, istorie, lansând o modă, care a fost preluată şi de alte aplicaţii de mesagerie, care însă nu au reuşit să copieze modelul de succes al celor de la Yahoo. Există încă nostalgici care îndeamnă Facebook să preia câteva dintre emoticoanele consacrate de cei de la Yahoo.

Cei care încă folosesc Yahoo! Messenger au timp până pe 17 iulie să treacă pe alt serviciu, întrucât de la această dată, serverele sale vor fi oprite. Aplicaţia nu va mai accepta detaliile de login după această dată. Istoricul convorbirilor poate fi descărcat încă şase luni după închidere.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din It

Ultima oră