Co-fondatorul Whatsapp îi îndeamnă pe utilizatori să-și șteargă conturile Facebook

21 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Co-fondatorul Whatsapp îi îndeamnă pe utilizatori să-și șteargă conturile Facebook

Brian Acton, unul dintre co-fondatorii companiei WhatsApp, cumpărată de Facebook pentru 1,6 miliarde de dolari în 2014, a cerut utilizatorilor să-și șteargă conturile din rețeaua socială, relatează nationmultimedia.com.

"Este timpul", a scris Acton intr-un tweet marti, care a inclus hashtagul #DeleteFacebook. Reacţia lui Acton pe fondul indignării provocate în întreaga lume de folosirea abuzivă a datelor private a circa 50 de milioane de utilizatori Facebook de către compania britanică Cambridge Analytica.

Informaţia, care a ieşit  la iveală în acest weekend s-a transformat într-o criză, iar parlamentarii din SUA, Marea Britanie și Europa cer răspunsuri de la CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg.

Marți, BBC a relatat că Zuckerberg, care nu a comentat încă în mod oficial scandalul, de la apariţia informaţiilor nici măcar nu s-a adresat personalului Facebook,  iar angajații de la sediul său central din California au discutat cu unul dintre avocaţii seniori ai companiei.

Cambridge Analytica se află acum sub anchetă în Marea Britanie și SUA, fiind acuzată că l-a ajutat ​​pe Donald Trump să câștige Casa Albă şi că s-a implicat în campania pro Brexit.

Cambridge Analytica a accesat datele private a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără permisiunea lor, prin crearea unei aplicaţii test de personalitate care a fost făcut de 270.000 de utilizatori Facebook. Persoanele care au creat testul au transmis datele către Cambridge Analytica, care a încalcat politica Facebook.

Facebook a spus că știa despre scurgerea de date din 2015, dar incidentul a devenit doar public în weekend-ul trecut, după ce informaţia a apărut în New York Times și The Guardian. Între timp, în urma scandalului, Cambridge Analytica a confirmat că l-a suspendat pe CEO-ul companiei, Alexander Nix.

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite ale Americii (FTC) a deschis o investigaţie privind Facebook, care ar putea aduce reţelei de socializare o amendă uriaşă, ca urmare a suspiciunilor că ar fi facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica implicată în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump

Acţiunile Facebook au înregistrat marţi, la debutul tranzacţiilor pe Wall Street, o scădere de 5,4%, care se adaugă declinului de aproape 7% înregistrat luni, pe fondul dezvăluirilor privind exploatarea datelor a milioane de utilizatori ai reţelei de socializare.

Alte stiri din Life style

Ultima oră