Gradul de aprobare al lui Putin în Rusia a crescut la 83% după ce a invadat Ucraina, spune un sondaj independent

30 Mar 2022
Gradul de aprobare al lui Putin în Rusia a crescut la 83% după ce a invadat Ucraina, spune un sondaj independent

Invazia Ucrainei pare să fi provocat o creștere a popularității lui Vladimir Putin pe plan nivel intern scrie Sky News citând un sondaj al institutului rus independent de sondaje Levada.

Gradul său de aprobare este acum de 83% - în creștere față de 71% în februarie - conform singurului institut de sondaje independent al Rusiei.

De asemenea, constată că 44% dintre ruși au acum încredere în liderul lor, o creștere cu 10%. Gradul său de aprobare înainte de război fusese la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani. 

Există, de asemenea, o creștere a încrederii în Serghei Șoigu - până la 16%, Vladimir Zhirinovsky, Mihail Mișustin și Serghei Lavrov - până la 15%.

În luna martie, proporția celor care cred că lucrurile în Rusia merg în general în direcția bună a crescut semnificativ: 69% dintre ei (în februarie erau 52%). Proporția celor care cred că țara se mișcă în direcția greșită a fost de 22% (38% în februarie).

Cifrele par a contrazice sugestiile lui Boris Johnson de mai devreme astăzi care a spus că în Rusia au apărut semne „că oamenii se trezesc la ceea ce se întâmplă”.

Cu toate acestea, experții spun că aceste cifre se pot datora reprezentării atent controlate a războiului și a lui Putin de către mass-media de stat din țară precum și absenței opiniilor divergente vizibile pe site-urile de socializare, inclusiv Facebook și Instagram care au fost blocate acolo.

De asemenea, ei eu sugerat că multor ruși ar fi prea frică să admită chiar și institutelor de sondaje că se opun liderului sau războiului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră