Criza din Ucraina: Rusia vine cu o listă de personalități care trebuie „ucise sau închise în lagăre”

22 Feb 2022
Criza din Ucraina: Rusia vine cu o listă de personalități care trebuie „ucise sau închise în lagăre”

Washingtonul susține că deține informații conform cărora Moscova ar fi întocmit o listă de personalități din Ucraina care trebuie „ucise sau închise în lagăre”, în vederea instalării unei administrații și guvernări mai favorabile, scrie Le Figaro.

 

Statele Unite au avertizat cu privire la un vast plan de represiune pregătit de Rusia în cazul unei invazii a Ucrainei. „Informații ingrijorătoare obținute recent indică faptul că sunt planificate încălcări și abuzuri asupra drepturilor omului ca urmare a unei noi invazii”, a scris reprezentantul american la Oficiul Națiunilor Unite la Geneva, într-o scrisoare adresată lui Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile omului.

Un potenţial dezastru


Scrisoarea nu specifică modul în care Statele Unite au obținut aceste informații. Ambasadorul american a adăugat că Statele Unite le fac publice pentru a avertiza că „o nouă invazie rusă a Ucrainei ar putea crea o catastrofă a drepturilor omului”. 

„Este o farsă absolută, este o minciună”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „O astfel de listă nu există, este o informație falsă”. Potrivit surselor americane, aceste liste de ținte fac parte din planurile Rusiei de a înlocui actuala administrație ucraineană cu un guvern pro-rus.

Think tankul britanic Royal United Services Institute acuzase deja Moscova la începutul acestei luni că a început să pregătească un guvern ucrainean care ar putea fi pus la putere în locul autorităților actuale. El a avertizat despre o campanie de asasinare de către agenți ruși, care vizează paralizarea și decapitarea statului ucrainean.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră