Videoclipul care a făcut înconjurul lumii: Își făceau de cap într-o mașină a ONU

28 Iun 2020 | scris de A.V.
Videoclipul care a făcut înconjurul lumii: Își făceau de cap într-o mașină a ONU

O femeie în rochie roșie și un bărbat în uniformă își făceau de cap pe bancheta din spate într-o mașină cu însemnele ONU. Momentul stânjenitor a fost filmat de un localnic pe o stradă din Tel Aviv. Videoclipul a făcut înconjurul lumii.

Mașina cu însemnele ONU oprise pentru scurt timp la semafor, moment în care, de la balconul unei clădiri apropiate, un localnic a filmat scena considerată „dezgustătoare” de către purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU António Guterres. Potrivit acestuia, oficialii Organizației Națiunilor Unite spun că sunt „șocați” de filmările unui aparent act sexual într-una dintre mașinile oficiale din Israel.

În clip se vede o femeie cu o rochie roșie care se urcase peste un bărbat aflat pe bancheta din spate a unui vehicul 4×4 alb, cu marcaje ONU.

ONU a declarat că investighează incidentul și este pe punctul să identifice persoanele văzute în videoclip.

Reprezentanții instituției spun că cei implicați sunt cel mai probabil membri ai personalului din cadrul forțelor de menținere a păcii din Israel.

Un al treilea pasager poate fi văzut pe scaunul din dreapta-față al mașinii ONU, dar șoferul mașinii nu poate fi văzut, mașina îndepărtându-se rapid.

Stéphane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului general ONU António Guterres, a descris scenele din clipul de 18 secunde ca fiind „respingătoare”. Acest tip de comportament „este împotriva a tot ceea ce ne caracterizează și ceea ce încercăm să realizăm prin combaterea abaterilor personalului ONU” a spus Dujarric pentru BBC vineri.

Întrebat dacă scenele de sex filmate reprezintă un act liber consimțit sau dacă a implicat o plată, reprezentantul ONU a declarat că acest aspect este investigat.

Personalul ONU a fost frecvent implicat în scandaluri sexuale în cadrul misiunilor de menținere a păcii. Cei găsiți vinovați pot fi repatriați și îndepărtați din structura ONU, dar este responsabilitatea statelor de proveniență să întreprindă cercetări disciplinare și penale în aceste cazuri.

Infracțiuni sexuale se petrec frecvent în mașini, iar șoferii Uber sunt printre cei arătați frecvent cu degetul. Cei care fac un act liber consimțit nu strică să știe care sunt cele mai potrivite poziții pentru sexul în mașină.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră