Israelul aşteaptă al doilea val de îmbolnăviri: A început producția masivă de măști

07 Iun 2020 | scris de A.V.
Israelul aşteaptă al doilea val de îmbolnăviri: A început producția masivă de măști

Guvernul israelian a anunţat duminică lansarea unei prime linii de producţie pentru fabricarea a două milioane de măşti pentru a se pregăti pentru un "al doilea val" de îmbolnăviri cu noul coronavirus, relatează AFP.

Ţara, cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial peste 17.700 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 290 de decese, prezentând astfel un raport al deceselor scăzut comparativ cu ţări din Europa şi America, scrie agerpres.ro.

"Ne pregătim pentru un al doilea val (...) şi vrem să nu mai depindem de factori externi şi vrem să contribuim la economia israeliană", a declarat duminică ministrul apărării Benny Gantz, într-un comunicat, anunţând o "primă linie" de producţie naţională de măşti N95, care oferă o protecţie similară celor de tip FFP2.

Fabrica care produce aceste măşti se află în micul oraş Sderot, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, şi produce măştile cu ajutorul unor utilaje importate din China de Ministerul Apărării israelian.

"Utilajele pe care le-am primit vor face posibilă producerea a aproximativ două milioane de măşti" şi "distribuirea săptămânile viitoare de măşti N95 echipelor medicale", a declarat Daniel Lev Israeli, directorul companiei Sion Medical, care produce aceste măşti.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră