Israelul a majorat amenzile pentru persoanele care nu poartă mască

23 Iun 2020 | scris de A.V.
Israelul a majorat amenzile pentru persoanele care nu poartă mască

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 9,1 milioane de infectări și 472.000 de decese - potrivit Universității de Medicină John Hopkins.

Statele Unite sunt, în continuare, țara cea mai afectată, cu peste 2,3 milioane de cazuri confirmate și 120.000 de decese cauzate de COVID-19, în timp ce epicentrul pandemiei rămâne America Latină, unde cea mai gravă situație se înregistrează în Brazilia, care a raportat peste 1,1 milioane de infectări și 51.000 de  decese.

Și Israelul se confruntă cu un val de noi cazuri și a înăsprit amenzile pentru cei care nu  poartă mască.

Israelul se confruntă cu un val de îmbolnăviri diferit de primul ca răspândire. Acum, coronavirusul nu mai este concentrat în zonele roșii, după cum relevă datele publicate de Ministerul Sănătății, relatează corespondentul Radio România Actualități la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan.

Orașele cu cele mai multe cazuri confirmate în ultimele trei zile sunt Ierusalim, Bnei Brak, Bat Yam, Tel Aviv, Petah Tikva, Ashdod și Haifa.

Din raportul publicat  de Centrul Național de Informații și Combatere a Coronavirusului reiese că rata infectării e foarte mare în rândul beduinilor din Negev.

La Tel Aviv, la spitalul Ichilov a fost închisă încă o secție, la o săptămână după ce au fost testați pozitiv câțiva membri ai personalului.

În Israel s-a mărit amenda pentru cei care nu poartă mască de protecție, de la 60 de dolari la aproximativ 150 de dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră