Israel: Trei reguli-cheie în lupta cu pandemia

01 Iun 2020 | scris de A.V.
Israel: Trei reguli-cheie în lupta cu pandemia

Ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, i-a îndemnat pe toți cetățenii care cred că sunt bolnavi sau au simptome ori au fost în apropierea unei persoane bolnave de COVID-19 să solicite testul pentru noul coronavirus.
 
El i-a reamintit populației că există trei reguli-cheie: masca de protecție, distanța socială și o igienă bună, relatează corespondentul Radio România Actualități la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan.
 
Membrii familiei unui bolnav de COVID-19 vor fi verificați toți în aceeași zi, chiar dacă sunt asimptomatici. Analizele se repetă după cinci zile - a anunțat noul ministru al sănătății, Yuli Edelstein.

Până acum testarea persoanelor asimptomatice s-a făcut doar în cazuri specifice. De asemenea, vor fi testați cei cu risc ridicat sau cei care au fost la mai puțin de 2 metri de o persoană infectată, timp de cel puțin 15 minute.
 
Ministrul Sănătății a anunțat că se pot face zilnic 15.000 de teste.
 
Majoritatea cazurilor noi din ultimele zile sunt la Ierusalim, profesori, elevi și părinți. In paralel începe în Israel o campanie de testare serologică, pentru a se determina cât de mult a fost infectată populația și a dezvoltat anticorpi.

Ministrul iraelian al Sănătăţii a reamintit populaţiei că există trei reguli cheie în lupta cu pandemia: masca de protecţie; distanţă socială şi o igienă bună.

Pe de altă parte, potrivit presei, 25% din lucrătorii străini testaţi au fost confirmaţi pozitiv, adică mai mult decât populaţia israeliană în general.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră