România și Israelul discută despre reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă

22 Iun 2020
România și Israelul discută despre reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă

Israelul şi România se consultă în vederea redeschiderii turismului bilateral, afectat, în ultima perioadă, de pandemia de coronavirus.

Demersurile au fost iniţiate încă de săptămâna trecută când a avut loc o primă serie de discuţii între autorităţile române şi cele israeliene.

„Ne dorim ca, în viitorul apropiat, cursele aeriene dintre cele două țări să se reia, mai ales că este binecunoscut faptul că românii aleg tot mai mult Israelul ca destinație turistică, iar israelienii sunt pe locul doi în topul celor mai numeroși turiști străini care vin în România (234.500 de sosiri în 2019)”, declara Ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

 

Siguranţa turiştilor este obiectivul prim al demersului, a precizat oficialul israelian.

„Este evident că, mai întâi, ne dorim ca toată lumea să călătorească în siguranță, fie în Israel, fie în România, și sunt convins că nu va mai dura mult până când acest lucru va fi posibil”.

Subiectul redeschiderii turismului între cele două state a fost discutat şi în cadrul vizitei pe care Ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid, a efectuat-o luni la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim.

Părintele Teofil Anăstăsoaie şi-a exprimat atunci speranţa unui răspuns favorabil în viitorul apropiat, scrie basilica.ro.

Referitor la situația negocierilor dintre Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul israelian cu privire la acordul de deschidere a călătoriilor şi pelerinajelor între cele două state, Superiorul Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă a spus că „lucrurile nu s-au finalizat, dar există speranţe”.

Putem da acest răspuns celor de acasă că Ambasada României şi Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ţara Sfântă fac eforturi susţinute pentru a rezolva această problemă.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu nădăjduim ca în viitorul apropiat să se rezolve şi să putem să ne revedem. Sunt foarte mulţi dintre credincioşii de acasă  care doresc să revină şi să se închine la Sfintele Locuri”, a declarat pr. Teofil, Reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă.

Directorul de promovare Basilica Travel, Ecaterina Vârgolici, a salutat aceste demersuri „care aduc speranța mai aproape”.

„Depunem eforturi constante pentru a obține informații actualizate și exacte privind pelerinajele în Israel, în momentul de față fiind purtate discuții cu Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Locurile Sfinte, și cu oficialitățile din Israel, reprezentanți ai birourilor de turism, pentru a obține detalii concrete privind reluarea pelerinajelor în Israel, a afirmat Ecaterina Vârgolici.

„Cu siguranță, foarte curând așteptarea va lua sfârșit și vom putea relua pelerinajele în Țara Sfântă. Recomandăm pelerinilor noștri să rămână în legătură cu noi pentru primi toate informațiile necesare”.

Marţi, Basilica Travel a anunţat reluarea pelerinajelor în Grecia.

Foto credit: Ambasada Israelului în România

Alte stiri din Credinta

Ultima oră