Ursula von der Leyen pleacă în Azerbaidjan în căutare de gaz

18 Iul 2022
Ursula von der Leyen pleacă în Azerbaidjan în căutare de gaz

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va călători luni la Baku pentru a căuta acorduri pentru gaze naturale din Azerbaidjan, a declarat executivul UE, în timp ce Uniunea Europeană încearcă să-și reducă dependența de energia rusă, scrie Reuters

„Pe fondul armonizării continue de către Rusia a surselor sale de energie, diversificarea importurilor noastre de energie este o prioritate pentru UE”, a declarat Comisia pe Twitter. „Președintele von der Leyen și comisarul (energie) Kadri Simson se vor afla mâine în Azerbaidjan pentru a consolida și mai mult cooperarea”.

Potrivit unui proiect de document văzut de Reuters pe 14 iulie, Comisia a propus țărilor UE un acord cu Azerbaidjan pentru a crește importurile de gaze naturale și a sprijini extinderea unei conducte pentru a face acest lucru.

Comisia nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii. Guvernele UE au convenit deja asupra unui embargo petrolier treptat asupra Rusiei.

Între timp, tranzitul de gaz rusesc prin Polonia a fost oprit în acest an, iar transporturile de gaze prin Ucraina au fost reduse de invazia Ucrainei de către Moscova din 24 februarie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră