Uniunea Europeană se modernizează și renunță la fotografia de familie

11 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Uniunea Europeană se modernizează și renunță la fotografia de familie

Oficialii Uniunii Europene au decis să renunțe la fotografia de familie în care apăreau liderii participanți la summit-urile de la Bruxelles. Decizia a surprins, dar mai mult surpinde motivul care a stat la baza acestei decizii. Oficialii încearcă, astfel, să modernizeze imaginea instituțiilor europene, transmite AFP.

Consiliul European a informat media că s-a pus punct tradiționalei poze de familie începând cu reuniunea lierilor ce a avut loc joi și vineri la Bruxelles.  

Un înalt diplomat european, care a ținut să nu i se precizeze numele, a precizat pentru AFP că,  "parţial, ideea este de a avea o imagine vizuală mai modernă", decât rânduri de personalităţi.

Potrivit AFP, decizia de a renunța la fotografia de familie dă curs și dorinței președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a fost reales joi, de  a ușura summit-urile interminabile, care se prelungeau până noaptea târziu.
Evident, această decizie neașteptată, dar acoperită de argumente a fost interpretată ca fiind un semn al divizării între statele membre ale UE despre care se tot vorbește în ultima vreme. Președintele Consiliului European a negat că această decizie ar avea un suport politic, chiar dacă avem o Uniune Europeană fără al 28-lea membru, Marea Britanie.     

Alte stiri din Externe

Ultima oră