Uniunea Europeană se baricadează! Șefa Comisiei Europene propune o interzicere pentru 30 de zile a intrărilor în UE din state non-comunitare

16 Mar 2020
Uniunea Europeană se baricadează! Șefa Comisiei Europene propune o interzicere pentru 30 de zile a intrărilor în UE din state non-comunitare

Ursula von de Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat luni într-o conferință de presă că i-a informat pe liderii G7 despre propunerea pe care le-a făcut-o șefilor de stat și de guvern din UE: introducerea unei interdicții timp de 30 de zile asupra intrărilor ”non-esențiale în UE”.

„Uniunea Europeană și alte părți ale lumii se confruntă cu o criză a sănătății publice cauzată de răspândirea coronavirusului. Sistemul nostru de sănătate se află sub presiune. Prin urmare, statele membre au luat măsuri ferme de încetinire a răspândirii virusului. Însă aceste măsuri sunt eficiente doar atunci când sunt coordonate. Acesta este motivul pentru care prezentăm astăzi orientările privind măsurile la frontieră”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

E a anunțat două direcții de acțiune: ”Trebuie să protejăm populația de răspândirea virusului și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că menținem fluxul de mărfuri. Prin urmare, propunem așa numitele ,,benzi verzi”, căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare și de urgență”.

”Dar trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească.  Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind intrările neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar”, a mai spus Ursula von der Leyen.

 

UPDATE

Uniunea Europeană îşi va închide "de marţi la prânz" frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile cu scopul de a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a confirmat luni seara preşedintele francez Emmanuel Macron, citat de France Presse.

"Toate călătoriile între ţări neuropene şi UE vor fi suspendate timp de 30 de zile", a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră