La Moscova se construieşte un spital pentru cazurile de infectare cu noul coronavirus

16 Mar 2020 | scris de A.V.
La Moscova se construieşte un spital pentru cazurile de infectare cu noul coronavirus

Autorităţile din Moscova construiesc în regim de urgenţă un spital pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, unitate ce va fi similară cu facilităţile care au fost ridicate de la zero în China, transmite Reuters.

Noul spital, care va avea 500 de paturi, va fi gata în 'viitorul apropiat', afirmă într-un comunicat viceprimarul adjunct Anastasia Rakova, pe site-ul departamentului de sănătate al capitalei ruse.

Unitatea va fi situată la periferia sud-vestică a Moscovei, va fi înconjurată cu garduri şi va avea pază, a afirmat primarul Serghei Sobianin.

Televiziunea de stat a transmis imagini cu muncitori care asamblau cu repeziciune panouri prefabricate.

Rusia a raportat până acum 63 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar niciun deces.

Unii medici au pus sub semnul întrebării aceste cifre, având în vedere că testările nu s-au efectuat până acum cu regularitate.

Guvernul spune însă că a comunicat cu transparenţă totală despre gestionarea crizei.

Primarul Sobianin a declarat că resursele medicale ale Moscovei s-au dovedit până acum suficiente.

Un spital deja existent a fost transformat într-un centru de tratament şi zonă de carantină exclusiv pentru pacienţii infectaţi.

Sobianian a afirmat că vrea să se asigure că va exista capacitate suplimentară de primire dacă va fi cazul. 'Oraşul are nevoie să fie pregătit pentru orice scenariu', a subliniat el, precizând că spitalul va fi ridicat într-o zonă fără blocuri mari de apartamente şi că nu va prezenta un pericol pentru populaţie.

Guvernatorul regiunii Başkortostan, situată la circa 1.200 km est de Moscova, a declarat luni că şi în această regiune va fi construit un spital nou în următoarele luni pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a relatat agenţia RIA.

Autorităţile ruse au suspendat multe zboruri din şi spre ţări afectate de pandemia de coronavirus. Pasagerilor care revin acasă din aceste destinaţii li se verifică temperatura şi li se impune să intre în izolare timp de două săptămâni, chiar dacă nu prezintă simptome.

Alte stiri din Externe

Ultima oră