Un român a fost ales primar într-un oraș din SUA. A plecat din România în 1991

12 Apr 2023 | scris de Andreea Vasilescu
Un român a fost ales primar într-un oraș din SUA. A plecat din România în 1991

Adrian Petrila, un bărbat de origine română în vârstă de 44 de ani, a fost ales primar al orașului american St. Pete Beach din Florida, după ce l-a învins pe edilul în funcție, Alan Johnson. După o campanie aprinsă și alegerile care i-au urmat, noul primar al St. Pete Beach, Adrian Petrila a fost învestit în funcție pe 28 martie, potrivit săptămânalului de Florida thegabber.com.

Adrian Petrila a depus jurământul și le-a mulțumit locuitorilor și alegătorilor, dar și soției sale „pentru că a suportat trei luni o campanie electorală foarte greaCred că St. Pete Beach este unul dintre cele mai bune locuri de trăit din lume, iar împreună nu putem decât să îl facem mai bun”, a spus Petrila.

Adrian Petrila s-a născut în România, în urmă cu 44 de ani. La 12 ani, în 1991, a emigrat din România împreună cu familia sa, în Hollywood, statul Florida (nu în vestitul Hollywood, California). În 1995 a început cursurile Universității din Florida de Sud. A absolvit cu o diplomă în psihologie, potrivit The Gabber.

Și-a cunoscut soția, Irina, în urmă cu 10 ani, la un eveniment al Camerei de Comerț. „A fost cel mai bun lucru de la acea întâlnire”, a mărturisit Adrian Petrila. Irina și Adrian s-au căsătorit și s-au mutat la St. Pete Beach în 2018. Timp de 21 de ani, actualul primar a lucrat în domeniul imobiliar.

După învestirea ca primar, Adrian Petrila a mărturisit că dorește să analizeze, să revizuiască și să actualizeze Planul general al orașului și a venit cu propunerea de a aduce un moratoriu asupra „construcțiilor la scară largă”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră