Un fost gardian nazist, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în Germania

24 Iul 2020 | scris de A.V.
Un fost gardian nazist, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în Germania Galerie foto (2)

Un fost gardian nazist, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de către o instanță din Hamburg, încheindu-se astfel unul dintre ultimele procese privind atrocitățile comise în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, scrie AFP.

Bruno Dey a fost condamnat pentru uciderea crudă a 5.232 de persoane în lagărul Stutthof din Polonia. Prizonierii au fost uciși împușcați în ceafă, otrăviți cu gazul Zyklon B sau prin înfometare sau privarea de medicamente, potrivit informațiilor din instanță.

"Vreau să-mi cer iertare tuturor persoanelor care au trecut prin acest iad", a declarat bărbatul în fața judecătorilor.

Stutthof a fost un lagăr de concentrare nazist și de exterminare localizat la 35 de kilometri de Danzig - acum Gdansk, în Polonia.

Lagărul a fost stabilit în 1939 și a găzduit 115.000 de prizonieri, dintre care jumătate au murit între gardurile sale. Se estimează că 6 milioane de evrei au murit în lagărele de concentrare naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Alte stiri din Externe

Ultima oră