S-au redeschis granițele dintre Germania și Polonia

13 Iun 2020 | scris de A.A.
S-au redeschis granițele dintre Germania și Polonia

Pandemia de COVID a suspendat libertatea de mișcare în Europa. După câteva luni de izolare, redeschiderea granițelor a fost un adevărat motiv de sărbătoare. Așa a fost la miezul nopții trecute la granița între Germania și Polonia.

A fost o adevărată petrece pe podul care desparte Germania de Polonia. Și asta pentru că de la miezul nopții trecute granița a fost redeschisă după 3 luni în care pandemia de coronavirus a sistat călătoriile.

La momentul mult așteptat au mers și primarii din Frakfurt an der Oder și Slubice care s-au întâlnit la jumătatea podului unde s-a băut șampanie.

Polonia, țară care a impus restricții dure la jumătatea lunii martie, și-a redeschis în ultimele 2 zile granițele cu toți vecinii din Uniunea Europeană, respectiv Lituania, Germania, Cehia și Slovacia.

Germania va face același lucru cu restul vecinilor, luni 15 iunie. Data este și momentul propus de Comisia Europeană pentru redeschiderea tuturor granițelor interne ale Uniunii.

Unele țări au făcut acest pas, cum este cazul Italiei sau Greciei, în timp ce Spania și Portugalia au anunțat data de 1 iulie pentru redeschiderea frontierelor.

 

  

Alte stiri din Externe

Ultima oră