Cancelarul Olaf Scholz refuză testul PCR rusesc: a fost testat la sosirea la Moscova de către un medic german

15 Feb 2022
Cancelarul Olaf Scholz refuză testul PCR rusesc: a fost testat la sosirea la Moscova de către un medic german

Un medic de la ambasada Germaniei la Moscova va efectua un test de coronavirus lui Olaf Scholz la sosirea sa în Rusia, a declarat o sursă guvernamentală germană, înaintea unei întâlniri între cancelarul german și președintele rus Vladimir Putin, scrie Reuters.

Olaf Scholz merge marți la Moscova într-o misiune cu mize mari de a evita războiul, cel mai mare partener comercial al Rusiei din Europa avertizând asupra sancțiunilor de amploare dacă Rusia atacă Ucraina.

Testul PCR va fi efectuat la bordul avionului care a aterizat la Moscova, a spus sursa, adăugând că cancelaria a oferit Rusiei posibilitatea de a trimite pe cineva care să verifice ca se respectă procedura.

Președintele francez Emmanuel Macron a refuzat săptămâna trecută o solicitare a Kremlinului de a face un test rusesc pentru COVID-19 când a sosit să-l vadă pe Putin, pentru a preveni faptul ca Rusia să obțină ADN-ul lui Macron, au declarat două surse din anturajul lui Macron pentru Reuters.

Drept urmare, șeful statului francez în vizită a fost ținut la distanță de liderul rus în timpul discuțiilor îndelungate despre criza din Ucraina.

Sursa: Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră