Ucraina a încercat dar nu a reușit să recucerească Insula Șerpilor, spune Rusia

11 Mai 2022
Ucraina a încercat dar nu a reușit să recucerească Insula Șerpilor, spune Rusia

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a încercat să recupereze Insula Șerpilor într-o „campanie de relații publice” înainte de Ziua Victoriei, dar a spus că a eșuat și i-a costat grav, scrie Jerusalem Post

Rusia susține că a oprit un efort de „campanie de relații publice” ucrainene de a relua Insula Șerpilor din Marea Neagră înainte de Ziua Victoriei din 9 mai, menționând că forțele ruse au distrus mai multe drone ucrainene în acest efort.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Ucraina a pierdut până acum 30 de drone în zona din jurul insulei Șerpilor în ultimele trei zile, inclusiv nouă drone Bayraktar TB2, dintre care una a fost doborâtă de apărarea antiaeriană rusă marți, potrivit afirmațiilor Ministerului Apărării.

Declarația a adăugat că Ucraina a pierdut trei bombardiere Su-24, un avion de luptă Su-27, trei nave blindate de asalt amfibie, 10 elicoptere diferite și peste 50 de soldați în această recentă încercare de recucerire a Insulei Șerpilor.

Ca urmare a unei provocări stupide [de către președintele ucrainean Vladimir] Zelensky numai în timpul debarcării și al încercării de a stabili un punct de sprijin pe insulă, peste 50 de sabotori ucraineni au fost distruși. Douăzeci și patru de cadavre ale militarilor ucraineni uciși rămân pe malul Insulei Șerpilor”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, potrivit agenției de știri de stat ruse Tass.

Aceste acuzații nu au fost confirmate de presa ucraineană, deși Ucraina a anunțat bombardamente în zona din jurul insulei Șerpilor în ultimele zile, inclusiv înainte de Ziua Victoriei.

Sâmbătă, Ucraina a susținut că dronele sale Bayraktar TB2 au distrus cu succes o navă de debarcare din clasa Serna și două nave de patrulare din clasa Raptor, precum și au avariat o a treia.

Ucraina estimează că numărul total de victime la aproximativ 46 de persoane. Printre pierderi s-au numărat și două sisteme de rachete sol-aer (SAM) Tor, a informat la acea vreme postul de știri ucrainean Pravda .

Imaginile presupuse a loviturii cu dronă au fost distribuite de Ministerul Apărării al Ucrainei, iar alte imagini cu ceea ce par a fi două avioane de luptă ucrainene Su-27 care vizează instalațiile rusești de pe Insula Șerpilor au fost distribuite online de contul de informații cu sursă deschisă Twitter Ukraine Weapons Tracker iar ulterior distribuit de Pravda .

Alte stiri din Externe

Ultima oră