Ucraina susține că a bombardat forțele ruse pe Insula Șerpilor

27 Apr 2022
Ucraina susține că a bombardat forțele ruse pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană a susținut că a bombardat pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene de la începutul invaziei forțelor ruse din 24 februarie, scrie AFP citata de SudOuest.

Rusia nu a confirmat că vreo bomba a lovit insula unde a preluat controlul la scurt timp după începerea invaziei sale în Ucraina, pe 24 februarie.
Armata ucraineană a susținut că a bombardat pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene de la începutul invaziei forțelor ruse din 24 februarie. „Forțele noastre au efectuat lovituri asupra pozițiilor inamice de pe Insula Șerpilor”, a postat marți seară pe Facebook Comandamentul de Sud al armatei ucrainene, susținând că a lovit un „punct de control” și a distrus un sistem antiaerian. „Pierderile rușilor sunt clarificate”, a adăugat el.

Această mică insulă din Marea Neagră a devenit un simbol în Ucraina de la un schimb radio, care a devenit viral pe rețelele de socializare, în care, în prima zi de conflict, grănicerii ucraineni au strigat „Du-te dracu’, navă militară rusă! crucișătorului rusesc, Moskva, care i-a îndemnat să se predea. Înregistrarea acestui schimb verbal servise drept laitmotiv pentru rezistența ucraineană, invectivele grănicerilor apărând chiar pe pancarte în timpul demonstrațiilor de sprijin în străinătate și pe timbre ucrainene.

Cucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, s-a scufundat la mijlocul lunii aprilie după ce a fost lovit de rachete ucrainene, potrivit Kiev.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră