Insula Șerpilor: soldații ucraineni ar fi în viață dar ar fi prizonieri

27 Feb 2022
Insula Șerpilor: soldații ucraineni ar fi în viață dar ar fi prizonieri

Contrar anunțului președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, cei treisprezece soldați ar fi în viață și ar fi fost capturați de ruși, spune Le Point.

Acesta a fost un exemplu despre eroismul soldaților ucraineni. În timp ce Vladimir Putin și-a îndeplinit joi planurile de a invada Ucraina, postul de televiziune american CNN a difuzat un schimb audio între un soldat rus și un soldat ucrainean bazat pe mica insulă a Șerpilor din Marea Neagră. „Aceasta este o navă militară rusă. Predați-vă armele și predați-vă dacă doriți să evitați vărsarea de sânge și victimele inutile”, a spus soldatul rus.

Un soldat ucrainean răspunde printr-o înjuratura: „Navă rusă. Du-te în..." Acestea ar fi fost ultimele lui cuvinte. După difuzarea acestui mesaj, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că treisprezece soldați ucraineni au fost uciși.

„Toți grănicerii au murit eroic, dar nu au cedat. Vor primi titlul de Erou al Ucrainei postum. » a spus Zelenski

Autoritățile ruse au negat însă sâmbătă moartea acestor treisprezece persoane iar autoritățile ucrainene au recunoscut pe Facebook că soldații ar fi în viață și ar fi fost capturați.

"Se speră că toți apărătorii ucraineni ai insulei Șerpilor ar putea fi în viață, scrie Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei. Presa rusă a raportat că militarii ucraineni de pe insulă, care a fost ocupată temporar de Rusia la Sevastopol, au fost trimiși la Sevastopol.
"Sperăm din suflet ca băieții să se întoarcă acasă cât mai curând, iar informațiile primite la momentul atacului asupra morții nu vor fi confirmate.
Slavă apărătorilor ucraineni!!!" se încheie mesajul autoritatilor.

Sursa: Le Point

Alte stiri din Externe

Ultima oră