Ucraina susține că a distrus o altă navă de război rusească: "Defilarea flotei ruse de 9 mai va avea loc pe fundul mării"

07 Mai 2022
Ucraina susține că a distrus o altă navă de război rusească: "Defilarea flotei ruse de 9 mai va avea loc pe fundul mării"

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că o dronă de luptă Bayraktar a scufundat o navă de aterizare în largul Insulei Serpenților din Marea Neagră, scrie AFP citata de Le Figaro.

Din nou în largul coastei micii insule a șerpilor, devenită un simbol al rezistenței ucrainene la invazia rusă în Marea Neagră, Ucraina anunță că a distrus o navă inamică. O dronă de luptă turcă Bayraktar TB2 „a lovit o navă de aterizare Serna din proiectul 11770, precum și două sisteme de rachete sol-aer de tip Tor”, a declarat sâmbătă marina ucraineană pe rețelele de socializare, fără a preciza data.

Pe videoclipurile publicate de armata ucraineană, putem vedea o navă ancorată lângă un cheu lovită de o explozie, apoi devastată de flăcări și răspândind un val mare de fum.


Lungime de 26 de metri, Serna aparține unei clase de nave de debarcare rusești rapide, cu o capacitate de încărcare utilă de 45 de tone. Este înarmată cu mitraliere de calibrul 7,62 mm și lansatoare de rachete Igla și a fost proiectată pentru aterizarea vehiculelor de luptă, precum și a unităților de asalt. „Defilarea tradițională a flotei ruse din 9 mai a acestui an va avea loc lângă Insula Șerpilor, pe fundul mării”, a glumit Ministerul Apărării ucrainean pe Twitter.

La rândul său, Moscova nu a confirmat informația.

Anterior, armata ucraineană a susținut la începutul lunii mai că a bombardat două nave de patrulare rusești din clasa Raptor în largul Insulei Serpenților, lovite și de dronele de luptă Bayraktar TB2. La mijlocul lunii aprilie, nava amiral rusă Moskva s-a scufundat în Marea Neagră după ce, potrivit Kievului și Washingtonului, a fost lovită de rachete ucrainene. Moscova a susținut, la rândul său, că a fost avariată de o explozie la bord.

Alte stiri din Externe

Ultima oră