Rusia ar putea domina nord-vestul Mării Negre dacă va reuși să-și consolideze poziția pe Insula Șerpilor, spune Ministerului Apărării din Marea Britanie

11 Mai 2022
Rusia ar putea domina nord-vestul Mării Negre dacă va reuși să-și consolideze poziția pe Insula Șerpilor, spune Ministerului Apărării din Marea Britanie

Într-o serie de tweet-uri de miercuri, Ministerul Apărării din Regatul Unit a spus că atacurile cu drone ucrainene împiedică trupele ruse să obțină noi victorii în regiunea de vest a Mării Negre, scrie SkyNews

Bătălia pentru Insula Zmiinyi - cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor - se înfierbântă după ce Ucraina încercat să recucerească insula.

 

"Luptele continuă pe Insula Zmiinyi, cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor, Rusia încercând în mod repetat să-și consolideze garnizoana expusă situată acolo”, a scris Ministerul Apărării din Regatul Unit pe Twitter într-un buletin regulat.

Dacă Rusia își va consolida poziția, ar controla nord-vestul Mării Negre - dar Ministerul Apărării Britanic a oferit o actualizare aparent pozitivă cu privire la asaltul Ucrainei.

Ucraina a lovit cu succes apărarea antiaeriană a Rusiei și a reaprovizionat navele cu drone Bayraktar, se arată în cea mai recentă actualizare Twitter a Ministerului Apărării .

 „Navele de aprovizionare ale Rusiei au o protecție minimă în vestul Mării Negre, în urma retragerii marinei ruse în Crimeea după pierderea Moskvei

„Eforturile actuale ale Rusiei de a-și spori forțele pe insula Zmiinyi oferă Ucrainei mai multe oportunități de a angaja trupele ruse și material de uzură.

„Dacă Rusia își consolidează poziția pe insula Zmiinyi cu rachete de croazieră strategice de apărare aeriană și de coastă, acestea ar putea domina nord-vestul Mării Negre”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră