Trump foloseşte muncitori români la clubul său din Palm Beach

17 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Trump foloseşte muncitori români la clubul său din Palm Beach

Când vine vorba despre afacerile sale, preşedintele SUA, Donald Trump, uită de promisiunile electorale şi de limitările programului de vize, şi se dovedeşte foarte ospitalier, relatează newyorker.com.

Deşi Administraţia Trump a limitat accesul la vizele de tip H1B, pentru ocupaţii de specialitate, aceasta nu a avut nici o obiecţie faţă de categoria de vize folosite de hoteluri şi resorturi pentru a atrage forţă de muncă ieftină.

De fapt, luxosul club al Trump din Palm Beach, Mar-a-Lago, încă funcţionează, şi de ce nu ar face o excepţie de la regulă, se întreabă jurnaliştii de la The New Yorker. 

De când a fost ales, Trump merge la Mar-a-Lago pentru o relaxare de weekend. Cei 64 de muncitori străini, angajaţi la club anul acesta- bucătari, menajere, grădinari, spălători de vase - provin în special din două ţări: România şi Haiti, conform unui angajat de la Mar-a-Lago. Ei vor fi plătiţi ca şi anul trecut, respectiv 10-13 dolari pe oră.

Alte cluburi şi resorturi din apropiere angajează chiar mai mulţi muncitori sezonieri străini decât clubul lui Trump. Afaceriştii din industria hotelieră, precum Mar-a-Lago, susţin că nu pot găsi muncitori sezonieri americani la salariile pe care le oferă. Trump însuşi a afirmat că este aproape imposibil să găseşti ajutoare în timpul sezonului în Palm Beach. Sandra Black, profesor de economie la Universitatea Texas din Austin, îi sugerează însă un posibil remediu: creşterea salariilor. 

Acelaşi lucru afirmă şi angajatul de la clubul lui Trump. “E ceva obişnuit în Florida de Sud. Dar el este preşedinte şi trebuie să dea un exemplu. Orice ar spune, că nu găsesc oameni doar pentru şase luni pe an, e o vrăjeală. Dacă oferi un salariu decent, vei găsi oameni care să vină să lucreze”, mai spune angajatul de la Mar-a-Lago.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră