Trump a vrut să o complimenteze pe Prima Doamnă a Franţei, dar a ieşit ceva ÎNFIORĂTOR! (VIDEO)

14 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Trump a vrut să o complimenteze pe Prima Doamnă a Franţei, dar a ieşit ceva ÎNFIORĂTOR! (VIDEO)

Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Franţa, este acuzat de sexism după remarcile în care a lăudat silueta Primei Doamne a Franţei, Brigitte Macron, relatează standard.co.uk

Președintele SUA i-a spus soţiei preşedintelui francez: "Ești într-o formă atât de bună", ştiut fiind că aceasta are 64 de ani şi este mai mare cu 25 de ani decât Emmanuel Macron. Diferenţa de vârstă dintre cei doi a fost îndelung comentată după ce Emmmanuel Macron, 39 de ani, a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa.

 

Într-un filmuleţ postat pe pagina Facebook a guvernului francez, se vede cum Trump, după ce i se adresează lui Brigitte Macron, se întoarce la Emmanuel Macron și repetă: "Este într-o formă fizică atât de bună". Apoi, pare că să întoarce la Prima doamnă a Franţei şi spune: "Frumos".

Comentariile lui Trump au stârnit un val de reacții în mediile de socializare, folosindu-se etichete gen "înfiorător" și "sexist". Chris Lines a scris pe Twitter: "Trump nici nu realizează de ce remarca lui privind "forma bună "a lui Brigitte Macron a fost foarte nepotrivită şi ofensatoare".

Melinda Mosheim a catalogat comentariile lui Trump ca fiind "nepoliticoase și înfiorătoare",  Andi Ludden Reilly vorbeşte despre "un alt comentariu înfricoșător", iar un alt  utilizator îl descrie ca fiind "cu adevărat înfiorător".

Nu este prima gafă şi nu sunt primele acuzaţii de sexism aduse lui Trump. 

În luna octombrie a anului trecut, Trump a fost implicat într-un scandal uriaș după ce au apărut înregistrări video în care preşedintele american discuta despre "apucarea femeilor de p ******".

Într-o altă înregistrare apărută în aceeași lună, dar în care fostul om de afaceri avea 46 de ani, se uită la o fetiță de 10 ani la Entertainment Tonight și spune: " În 10 ani, o să mă întâlnesc cu ea. Poți să crezi?"

De asemenea, luna trecută, aflat în Biroul Oval cu mai mulţi ziarişti, Donald Trump a întrerupt o convorbire la telefon  cu noul prim-ministru al Irlandei, Leo Varadkar, pentru a chema la el o ziaristă irlandeză și pentru a-i lăuda "zâmbetul frumos".

"Are un zâmbet frumos , aşa că pun pariu că te tratează bine", a comentat Trump.

Şi Trump nu este singurul care a făcut astfel de gafe. Fostul premier italian Silvio Berlusconi afirma despre Emmanuel Macron, la scurt timp după scrutinul prezidenţial, că "avem un tip de 39 de ani, ca preşedinte al Franţei, cu o bună experienţă de lucru, dar, mai presus de toate, cu o mamă frumoasă, care l-a ţinut de mână de când era băiat".

Alte stiri din Externe

Ultima oră