Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, reținut pentru deturnare de fonduri

20 Aug 2020 | scris de A.V.
Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, reținut pentru deturnare de fonduri

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, a fost reținut pentru deturnare de fonduri prin intermediul unui site de colectare de bani care ar fi trebuit să fie folosiți pentru construcția "zidului" la granița dintre SUA și Mexic promis de președintele american, a anunțat joi procuratura din Manhattan, potrivit AFP, preluată de hotnews.ro.

Bannon, care a fost unul dintre arhitecții campaniei prezidențiale a magnatului imobiliar din 2016, este acuzat că, alături de alți trei responsabili ai site-ului "We Build The Wall", că a "deturnat banii a sute de mii de donatori", a afirmat procuroarea Audrey Strauss, într-un comunicat.
 

Astfel, Steve Bannon ar fi folosit "sute de mii de dolari" pentru "cheltuieli personale", a adăugat aceasta.

Deturnările de fonduri ar fi început în decembrie 2018, potrivit anchetatorilor. În condițiile în care donatorii erau asigurați că toți banii vor fi folosiți pentru ridicarea zidului - devenit un simbol al înăspririi politicii privind migrația - Bannon și alți trei responsabili deturnau o parte din fonduri prin intermediul unei societăți non-profit și al unei firme-paravan, în special cu ajutorul unor facturi false, potrivit sursei citate.

Bannon, fost director al site-ului conservator Breitbart News, urmează să fie prezentat în fața unui judecător federal. Acesta este acuzat de fraudă și spălare de bani, infracțiuni care îi pot atrage o pedeapsă maximă de 20 ani de închisoare.

Au mai fost reținuți: Brian Kolfage, 38 de ani, fondatorul site-ului "We Build The Wall", Andrew Badolato, 56 de ani, și Timothy Shea, 49 de ani.

În total, "We Build The Wall" a reușit să strângă peste 25 de milioane de dolari, potrivit procuraturii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră