Oficial: Terasele se vor deschide de la 1 iunie, iar plajele și restaurantele de la 15 iunie dacă pandemia nu va reizbucni

18 Mai 2020 | scris de A.V.
Oficial: Terasele se vor deschide de la 1 iunie, iar plajele și restaurantele de la 15 iunie dacă pandemia nu va reizbucni

Terasele din România se vor deschide de la 1 iunie, cu respectarea anumitor recomandări făcute de autorități, iar restaurantele și plajele de la 15 iunie, a declarat pentru G4Media.ro Răzvan Pârjol, secretar de stat responsabil cu turismul în Ministerul Economiei, după discuția dintre reprezentanții guvernului și cei ai sectorului HORECA.

”Acesta este planul, e dorința noastră – oficiali și reprezentanți ai sectorului, și vom monitoriza situația epidemiologică din această perioadă pentru a putea respecta termenele”, a declarat Pârjol pentru G4Media.ro.

El a spus că măsurile de distanțare fizică pentru terase, restaurante și plaje au fost stabilite cu patronatele din sector încă din 24 aprilie, iar ministrul Sănătății și cel al Economiei au emis un ordin comun ce conține recomandări privitoare la măsurile necesare de igienă și distanțare după reluarea activității.

”Nu mi-aș dori să devenim atât de restrictivi, încât să devină un chin reluarea activității în acest sector. Va fi vorba despre reguli de bun-simț”, a mai spus Pârjol.

Secretarul de stat a mai spus că oficialii guvernamentali și reprezentanții sectorului au convenit ca firmele care au concesionat plaje să nu mai plătească două dintre cele trei rate ale sumelor anuale datorate Apelor Române, dat fiind că sectorul turismului este grav afectat de criză.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră