Șefii portului din Beirut au fost arestaţi - autorităţile libaneze îi acuză de neglijenţă

06 Aug 2020
Șefii portului din Beirut au fost arestaţi - autorităţile libaneze îi acuză de neglijenţă

Membrii administraţiei zonei portuare din Beirut au fost plasaţi în arest la domiciliu, în cadrul investigaţiei privind explozia soldată cu cel puţin 145 morţi şi 5.000 de răniţi, anunță surse guvernamentale libaneze, scrie rfi.ro.

Nu este clar câte persoane sunt plasate în arest preventiv la domiciliu, dar este vorba despre toți cei care au avut responsabilităţi în zona portuară începând din anul 2014, au declarat oficiali guvernamentali de la Beirut, citaţi de agenţia de presă Reuters.

Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei, este vorba de un caz de neglijenţă privind stocarea în port a unor materiale puternic inflamabile, cel mai probabil nitrat de amoniu.

Substanţele erau stocate de mult timp şi nu este clar care este cauza exploziei.

Bilanţul deflagraţiei a ajuns la 113 morţi şi aproximativ 4.000 de răniţi, a declarat miercuri după-amiază ministrul libanez al Sănătăţii, Hamad Hassan, citat de postul Al-Mayadeen, afiliat mişcării şiite Hezbollah.

Zeci de persoane sunt încă sub dărâmături.

Daunele sunt estimate a fi între trei şi cinci miliarde de dolari.

"Cred că între 250.000 şi 300.000 de persoane au rămas fără locuinţe", a declarat guvernatorul Beirutului, Marwan Aboud, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Times of Israel.

Sursa foto: france24.fr

Alte stiri din Externe

Ultima oră