România a donat 200.000 euro în cadrul teledonului organizat de Comisia Europeană. S-au strâns 7,4 miliarde de euro

05 Mai 2020 | scris de A.A.
România a donat 200.000 euro în cadrul teledonului organizat de Comisia Europeană. S-au strâns 7,4 miliarde de euro Galerie foto (2)

România va contribui cu 200.000 de euro la efortul global de descoperire și dezvoltare a unui vaccin, a unor teste şi tratamente împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un mesaj transmis în limba engleză în cadrul unei videoconferinţe internaţionale pentru strângerea de fonduri, găzduite de Comisia Europeană, dar de la care Washingtonul a lipsit, precizează Digi24.

Inițiativa a fost lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de alte instituții din domeniu. Teledonul a fost deschis statelor, organizaţiilor, filantropilor, dar şi celebrităţilor din lumea întreagă. Madonna s-a numărat printre acestea și a avut o contribuție semnificativă.

În urma teledonului contra pandemiei, la care au participat aproximativ 40 de ţări, au fost strânse 7,4 miliarde de euro. Obiectivul era de 7,5 miliarde de euro, iar eforturile de strângere de fonduri vor continua. 

Conferinţa donatorilor organizată online de Comisia Europeană a permis strângerea a 7,4 miliarde de euro pentru a finanţa dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

„Am făcut-o. În doar câteva ore am strâns 7,4 miliarde de euro pentru vaccin, diagnosticare şi tratament. Asta va contribui la începerea unei cooperări globale fără precedent”, a declarat Ursula von der Leyen, precizând că vedeta muzicii pop Madonna a anunţat o contribuţie de 1 milion de dolari.

Comisia Europeană a dat lovitura de începere a acestui „maraton online” la ora locală 15:00 (13:00 GMT) prin anunţarea unei contribuţii de un miliard de euro.

Franţa şi Germania au ridicat apoi ştacheta donaţiilor la peste 2 miliarde de euro, cu contribuţii de 500 şi, respectiv, 525 milioane de euro.

La o oră de la lansarea conferinţei, fuseseră promise peste 5 miliarde de euro.

Italia a promis 140 de milioane de euro, Spania - 125 de milioane de euro, Canada a anunţat o contribuţie de 850 de milioane de dolari.

Se adaugă o donaţie de 500 de milioane de dolari de la Arabia Saudită, 388 de milioane de lire sterline de la Marea Britanie, 60 de milioane de dolari de la Israel şi 1,3 milioane de dolari de la Africa de Sud.

Alte stiri din Externe

Ultima oră