Celebrul veteran de război din Marea Britanie a reușit să strângă peste 21 milioane de lire sterline

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Celebrul veteran de război din Marea Britanie a reușit să strângă peste 21 milioane de lire sterline

Căpitanul Tom Moore a reușit să adune din donații incredibila sumă de 21 milioane de lire sterline ce va fi donată sistemului medical de sănătate național.

El a început această campanie de donație din întâmplare, spera să adune câteva mii de lire sterline pentru a ajuta cadrele medicale, dar rezultatele au depășit cu mult așteptările, iar donațiile continuă să curgă. 

Vetenarul de război care a participat la luptele din cel de-al Doilea Război Mondial a făcut o promisiune de a ocoli de 100 de ori grădina sa până la împlinirea vârstei de 100 de ani, această zi fiind la 3 săptămâni distanță atunci când a luat această hotărâre.

Joia trecută a finalizat turele cu ajutorul mergătorului său, a primit zeci de mii de mesaje de încurajare și recunoștiință, iar prințul William i-a transmis un mesaj personal de mulțumire și l-a declarat pe veteran o adevărată mașinărie umană de strângere de fonduri.

Pe 30 aprilie când va împlini 100 e ani, Moore va fi celebrat și de aviația britanică. Celebrul avion folosit în timpul războiului, modelul Spitfire, va survola locuința acestuia pentru a marca aniversarea acestui om spectaculos care a devenit peste noapte un adevărat model demn de urmat, precizează The Telegraph.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră