Primarul din Gdansk, înjunghiat în dreptul inimii, la un concert de caritate

13 Ian 2019 | scris de M.C.
Primarul din Gdansk, înjunghiat în dreptul inimii, la un concert de caritate

Primarul orașului polonez Gdansk a fost rănit grav cu un cuțit, în timpul unui concert de caritate, anunță presa poloneză, care citează clinica la care acesta a fost transportat de urgență. Primarul este în stare foarte gravă, iar următoarele ore vor fi decisive.

A fost grav rănit la inimă şi are alte răni la diafragmă şi la organele din cavitatea abdominală. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unităţi de sânge.

Un individ care avea asupra sa o armă albă l-a atacat duminică pe primarul Pawel Adamowicz, care asista la un concert de caritate. Presa locală scrie că medicii au efectuat manevre de reanimare timp îndelungat, la fața locului, și apoi au decis să îl transporte la spital pe Adamowicz.

Atacul a avut loc în faţa a câteva sute de persoane, pe o scenă ridicat„ cu ocazia unei strângeri de fonduri pentru o organizaţie finanţând achiziţionarea de echipamente medicale.

Atacatorul a fost reținut, dar motivele atacului nu au fost divulgate oficial.

Jurnaliștii care au asistat la concert au anunțat că înainte de comiterea atacului, agresorul a strigat că fusese condemnat pe nedrept. de guvernul centrist precedent al Platformei Civice (PO). Acest partid l-a sprijinit pe Pawel Adamowicz cu prilejul alegerilor municipale din toamna lui 2018.

Atacatorul s-ar fi infiltrat pe scenă cu ajutorul unei legitimații de presă, potrivit mass-media locale, care citează poliția.

Forțele de ordine au precizat că individul are 27 de ani, locuiește în Gdansk și a fost reținut pentru tentativă de crimă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră