Preşedintele Braziliei, testat pozitiv la noul coronavirus (presă)

13 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Preşedintele Braziliei, testat pozitiv la noul coronavirus (presă)

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsanaro, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, iar premierul Canadei este la izolare, după ce soţia sa a fost infectată. Mai mulţi miniştri din Franţa, Spania sau Italia, precum şi parlamentari din mai multe ţări au fost, la rândul lor infectaţi. Noul coronavirus loveşte la cel mai înalt nivel.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui brazilian a fost testat pozitiv la câteva zile după ce a participat la întâlniri cu preşedintele american Donald Trump la Mar-a-Lago. De aceea a fost supus testului şi preşedintele Braziliei, scrie cotidianul spaniol El Mundo.

Anunţul privindu-l pe Bolsanaro a venit vineri, de la un important cotidian din Rio de Janeiro. Joi, preşedintele Trump a declarat presei că nu este preocupat de diagnosticul primit de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Braziliei.

Imediat după ce presa a postat anunţul referitor la Bolsanaro, fiul preşedintelui brazilian a postat pe Twitter că rezultatul încă nu este gata, şi că s-au publicat minciuni.

Rezultatul unui al doilea test este aşteptat în cursul zilei de vineri, scrie Deutsche Welle.

Un utilizator s-a grăbit să îi răspundă cu un "Forca corona!", în semn de "admiraţie" faţă de tatăl său, preşedintele Bolsanaro.

 

 

UPDATE

Președintele Bolsanaro a anunțat că rezultatul testului este negativ, scrie agenția France Presse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră