Klaus Iohannis: L-am desemnat pe Ludovic Orban pentru postul de premier. A treia oară

13 Mar 2020
Klaus Iohannis: L-am desemnat pe Ludovic Orban pentru postul de premier. A treia oară

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pentru postul de premier, vineri, pe Ludovic Orban, afirmând că toate partidele parlamentare i-au promis că se vor implica pentru învestirea rapidă a noului Guvern, „posibil deja mâine”.

Ludovic Orban a mai fost desemnat premier imediat după demiterea cabinetului pe care îl conducea, în urma unei moțiuni de cenzură susținute de PSD.

A urmat o decizie a CCR care nu îi impunea președintelui să nu-l mai nominalizeze pe Orban premier, cerând doar reluarea procedurii sub justificarea că nominalizarea urmărea de fapt provocarea alegerilor anticipate, și nu formarea unui nou Guvern.

După decizia CCR, Klaus Iohannis nu l-a mai desemnat premier pe Orban, ci pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care și-a depus mandatul în urmă cu o zi, chiar înainte de votul din Parlament pentru învestirea sa.

Între timp, Ludovic Orban a anunțat că se autoizolează la Vila Lac, din cauză că un parlamentar PNL, Vergil Chițac, a participat la mai multe reuniuni cu liberalii deși era infectat cu coronavirus.

UPDATE

Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care îl desemnează pe Ludovic Orban, liderul PNL, în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră