Omul care a dezvăluit scandalul Watergate spune despre Donald Trump că este incult, coleric și paranoic

05 Sep 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Omul care a dezvăluit scandalul Watergate spune despre Donald Trump că este incult, coleric și paranoic

Cartea mult așteptată a ziaristului de investigații Bob Woodward, cel care a dezvăluit, împreună cu Carl Bernstein, scandalul Watergate, care l-a constrâns pe Richard Nixon să demisioneze,  a ajuns în mâinile jurnaliștilor de la Washington Post.

Este o carte despre președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump: 400 de pagini incendiare despre președinte. O carte care creionează portretul unui președinte incult, coleric și paranoic, pe care miniștrii și colaboratorii săi se străduiesc permanent să-l țină sub control, pentru a evita derapaje puternice, scrie 7sur7.be.

Washington Post a publicat numeroase extrase deloc măgulitoare pentru al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Ziaristul a încercat să obțină un interviu cu Trump prin intermediul mai multor intermediari, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La începutul lui august, însă, după ce cartea era scrisă, Trump l-a sunat pe Woodward pentru a-i spune că și-ar fi dorit să participe. Președintele spune că va mai apărea o „carte proastă„ despre el, potrivit înregistrării audio a convorbirii.

La capătul unei întâlniri dintre Trump și echipa sa de securitate națională dedicată prezenței militare în peninsula coreeană, ministrul Apărării, Jim Mattis, exasperat, le-ar fi zis apropiaților săi că președintele se comportă ca un "elev de clasa a cincea sau de a șasea" (10 - 11 ani).

Trump a vrut să-l ucidă pe Bashar al-Assad

Tot potrivit elementelor culese de Bob Woodward, după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit președintelui sirian Bashar al-Assad, Trump l-ar fi apelat pe generalul Mattis și i-ar fi spus că și-ar dori să îl ucidă pe dictator.

"Hai dracu' să-l ucidem! Să mergem! Să omorâm dracu' mulți" (“Let’s fucking kill him! Let’s go in. Let’s kill the fucking lot of them,”), ar fi spus acesta. După ce a închis, Mattis s-ar  fi întors spre un consilier și ar fi spus: "Nu vom face nimic din astea. Vom fi mult mai măsurați".

Frica

Bob Woodward descrie de asemenea, în această carte intitulată "Frica: Trump în Casa Albă", frustrarea recurentă a secretarului general al Casei Albe, John Kelly, care este tradițional cel mai apropiat de președinte în cadrul "West Wing".

În cadrul unei reuniuni în comitet restrâns, acesta ar fi afirmat, legat de Donald Trump: "E un idiot. E inutil să încerci să îl convingi de orice. (...) A deraiat de pe șine. Suntem în Orașul nebunilor. Nici măcar nu știu de ce vreunul dintre noi e aici. E cea mai proastă slujbă pe care am avut-o vreodată".

La sfârșitul lui august, Donald Trump l-a atacat dur, într-un tweet, pe Carl Bernstein, care a anchetat împreună cu Bob Woodward dosarul Watergate și a devenit una dintre figurile marcante ale jurnalismului de investigație.

"În toată țara se râde de Carl Bernstein, neglijatul, un bărbat care trăiește în trecut și gândește ca un bătrân degenerat, inventând poveste după poveste! Fake News", a scris președintele american.

Despre procurorul general Jeff Sessions, Trump ar fi spus: “E retardat mental. E un sudist prost”.

Casa Albă nu a reacționat față de publicarea extraselor din această carte, care urmează să fie lansată în 11 septembrie, mai scrie 7sur7.be.

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră