Oficial brazilian descrie mișcarea pentru drepturile cetățenilor de culoare ca pe ”un gunoi”

05 Iun 2020 | scris de A.A.
Oficial brazilian descrie mișcarea pentru drepturile cetățenilor de culoare ca pe ”un gunoi”

Bărbatul însărcinat cu promovarea culturii negrilor din Brazilia, un apropiat al președintelui Jair Bolsonaro, a fost înregistrat declarând că protestele de susținere a drepturilor din întreaga lume sunt ”un gunoi”, anunță The Guardian.

Sergio Camargo conduce Fundația Culturală Palmares și a făcut aceste afirmații la sfârșit de aprilie, iar înregistrările oficiale au intrat în posesia ziarului local Estado de Sao Paulo.

”Mișcarea negrilor, acești vagabonzi din mișcare, niște gunoaie”, se poate auzi pe înregistrare Camargo cum își exprimă liber convingerile în cadrul unei convorbiri pe telefonul mobile.

Acesta continuă și îl numește pe Zumbi, un celebru luptător al mișcărilor împotriva scalviei ca fiind un nenorocit și declară că sărbătoarea anuală de comemorare a conștientizării situației negrilor ca fiind o glumă și jură că va pune capăt acestui eveniment.

Flavia Oliveira, unul dintre cei mai renunmiți jurnaliști de culoare din Brazilia a anunțat că activiștii deja pregătesc dosarul și vor solicita investigarea acestui personaj și înlocuirea lui de la conducerea Fundației.

”Este cu adevărat o tragedie că desbaterea legată de drepturile negrilor se află în mâna cuiva care este total nepotrivit”, a declarat Oliveira pentru GloboNews.

Camargo, chiar dacă se declară un activist de dreapta a libertăților negrilor, are un istoric important în a adresa cuvinte defăimătoare la adresa artiștilor de culoare și a activiștilor.

Acesta și-a permis să-l catalogheze pe cel mai cunoscut compozitor de samba Martinho da Vila ca fiind un nenorocit care ar merita să fie trimis înapoi în Congo.

În această săptămână după ce a fost raportat împușcarea unui adolescent de culoare de doar 14 ani în Brazilia, Camargo s-a declarat ca un susținător al mișcării ”Black lives matter” și chiar a repostat un mesaj al președintelui Trump prin care susținerea revenirea la ”lege și ordine”.

Într-un comunicat oficial, Fundația care a împrumutat numele de la o vastă mișcare din secolul al XVII-lea a sclavilor care reușeau să evadeze a anunțat că regretă înregistrarea ilegală a unei convorbiri interne și private.

Aceasta a anunțat că nu va mai sprijini intereselor celor care se proclamă doar ca reprezentanți ai întregii populații afro-americane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră