OMS: America de Sud a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus

23 Mai 2020 | scris de A.A.
OMS: America de Sud a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că America de Sud a devenit epicentrul pandemiei din lume, iar Brazilia este țara cea mai afetată din acea regiune. Chiar dacă numărul de noi îmbolnăviri crește de la o oră la alta, Africa a reușit să mențină o rată a mortalității destul de mică, precizează CNN.

”Mai nou, America de Sud a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus” a declarat Mike Ryan, expertul șef în situații de urgență al OMS, adăugând că Brazilia este cea mai afectată ca număr al deceselor raportate.

Ryan a subliniat că autoritățile braziliene au aprobat folosirea pe scară largă a medicamentului folosit pentru tratarea malariei, hidroxiclorochina, pentru a trata cazurile testate pozitiv cu COVID. Acesta a ținut să reamintească opiniei publice că acest tratament momentan este în faza de testare și nu au fost obținute rezultate conform cărora clorochina ar putea trata formele grave sau ar reduce șansele de îmbolnăvire.

Nouă țări africane au raportat o creștere a valului de îmbolnăviri cu peste %, în timp ce altele se află pe panta descendentă a epidemiei. Rata mică a mortalității s-ar putea explica prin prisma vârstei fragede a celorr depistați, marea majoritate fiind în jurul vârstei de 18 ani sau mai puțin. Cu toate acestea, Ryan și-a manifestat îngrijorarea față de situația țărilor africate precizând că acestea nu ar putea gestiona un număr mare de cazuri din cauza lipsei echipamentele sanitare, a materialelor de protecție și, cel mai important, lipsa acută a ventilatoarelor mecanice.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră