Viața învinge coronavirusul: o braziliancă de 97 de ani a fost externată după ce a fost confirmată COVID pozitiv

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Viața învinge coronavirusul: o braziliancă de 97 de ani a fost externată după ce a fost confirmată COVID pozitiv

Se înmulțesc pe zi ce trece cazuri miraculoase de vindecare. Ele înving orice studii, combat toate teoriile științifice și ne trasmit speranța că viața noastră, a tuturor, va reveni la normal, relatează Reuters.

Autoritățile Din Rio de Janeiro au relatat un caz de vindecare ce a reușit să înfrângă statisticile. O femeie de 97 de ani a fost internată pe 1 aprilie cu simptome caracteristice noului coronavirus și, aflându-se în categoria cu risc maxim, avea șanse minime de a supraviețui.

Sâmbătă, Gina Dal Coletto, a părăsit clădirea spitalului Vila Nova din Sao Paolo în aplauzele frenetice ale doctorilor și asistentelor medicale devenind, astfel, cea mai vârstnică persoană din Brazilia care a învins coronavirusul.

Brazilia este regiunea cea mai afectată de pandemie din rândul tuturor țărilor latine.

Vindecarea miraculoasă a octogenarei a fost privită ca o rază de speranță în țară unde sistemul public de sănătate se confruntă cu grave probleme și pare că-și atinge limitele chiar dacă pandemia este într-o continuă evoluție, iar reprezentanții guvernului nu pare a capabili să ajungă la o soluție eficientă de a jongla cu nevoia de testare și carantinare a populației, pe de o parte, și nevoia de a asigura un minim de stabilitate economică.

Dal Caletto a supraviețuit decesu celor 10 frați, s-a luptat singură cu sărăcia într-un oraș foarte mic din regiunea Santos, Rede D’Or São Luiz.

Reprezentanții spitalului au fost impresionați de caracterul extrem de puternic al femeii, rigurozitatea cu care își gestiona viața având o rutină zilnică foarte bine stabilită, bucurându-se de plimbări în aer liber și de diverse alte activități, cumpărături și gătit pentru cei dragi. Ea are 6 nepoți și 5 strănepoți.

Pe perioada spitalizării a fost conectată la aparate, i s-a administrat oxigen, dar a reușit să învingă toate statisticile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră