Nu vei primi tratament gratis dacă te infectezi cu noul coronavirus la bulgari

21 Iul 2020
Nu vei primi tratament gratis dacă te infectezi cu noul coronavirus la bulgari

Mergi în Bulgaria în vacanţă? Află că trebuie să îţi achiţi singur cheltuielile medicale în caz că te îmbolnăveşti de COVID-19. Bulgarii au pregătit camere speciale la hotel în care să stai în izolare. Sunt mai ieftine decât cele obişnuite, însă nu sunt gratuite, potrivit agenţiei de turism Iri Travel.

Alex este deja de 5 zile pe plajele vecinilor bulgari şi şi-a facut o asigurare de sănătate ca să se distreze liniştit, scrie MEDIAFAX. 

„Cu o săptămână înainte de plecarea noastra în vacanţă, am preluat de pe site-ul MAE declaraţiile corespunzătoare puse la dispoziţie de Bulgaria, care erau obligatorii. Nu ne-a fost cerută absolut deloc această declaraţie, deşi o aveam cu noi. Eu îmi luasem o asigurare medicală prin intermediul Revolut. Însă celelate persoane au plecat fără vreo asigurare medicală”, a explicat Alex. 

Asiguratorii şi-au adaptat produsele destinate celor care călătoresc, aşa încât să fie acoperite toate costurile în cazul unei diagnosticări cu COVID.

Potrivit Alexandrei Durbacă, director executiv Leader Team Broker „în România, asiguratorii şi-au pus pe produsul de asigurare clauza de COVID din această primăvară, din luna martie”. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră