IRAN, CORONAVIRUS: ”Aproximativ 25 de milioane de iranieni sunt infectați și aproximativ 14.000 dintre ei și-au pierdut viața”

19 Iul 2020 | scris de A.V.
IRAN, CORONAVIRUS: ”Aproximativ 25 de milioane de iranieni sunt infectați și aproximativ 14.000 dintre ei și-au pierdut viața”

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat sâmbătă că 25 de milioane de iranieni au fost infectați cu coronavirus și că alte 35 de milioane de persoane riscă să fie infectate, potrivit Anima News.

”Estimarea noastră este că 25 de milioane de iranieni au fost infectați cu acest virus până în prezent și aproximativ 14.000 dintre ei și-au pierdut viața”, a spus președintele.

„Este posibil ca alți 30 – 35 de milioane să riște contaminarea”, a avertizat el, adăugând că „în total, peste 200.000 de oameni” au fost spitalizați.

Cifrele, care, potrivit șefului statului, se bazează pe un nou raport al Ministerului iranian al Sănătății, reprezintă un număr mult mai mare decât cel de 269.440 de cazuri anunțate oficial. Dar în timpul unei reuniuni televizate a Comitetului Național pentru combaterea pandemiei, Rohani nu a menționat această diferență de rezultate.

Iranul, cu o populație de peste 81 de milioane, a fost țara din Orientul Mijlociu cea mai lovită de epidemie.

Ministerul iranial al Sănătății a declarat, vineri, că 13 791 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Însă opoziția iraniană în exil, susținută de personalități politice americane și europene, a raportat „cel puțin 72.000 de morți” și a acuzat autoritățile de o gestionare „haotică” a situației.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră