O camionetă a intrat în pietoni la Toronto: zece morţi, 15 răniţi

24 Apr 2018
O camionetă a intrat în pietoni la Toronto: zece morţi, 15 răniţi Galerie foto (2)

UPDATE

Bilanţul atacului care a avut loc la Toronto după ce o camionetă a intrat în pietoni este de 10 morţi şi 15 răniţi, conform ultimelor informaţii ale poliţiei, scrie BBC.

Şoferul, un bărbat de 25 de ani pe numele Alek Minassian, care se pare că are probleme psihice, a fost reţinut de poliţie.

Videoclipurile postate de martori arată cum şoferul ameninţă poliţiştii cu un obiect pe care îl ţinea în mână, iar aceştia îi solicită să se culce la pământ. Bărbatul este apoi arestat fără să fie trase focuri de armă.

Peter Yuen, adjunctul poliţiei din Toronto, a cerut martorilor să ofere informaţii şi a declarat că va urma „o investigaţie lungă”. El a adăugat că linii telefonice separate au fost puse la dispoziţia familiilor victimelor şi martorilor.

Şeful poliţiei, Mark Saunders, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aparent, bărbatul ar fi intrat în mulţime intenţionat însă nu se cunosc cauzele. El a adăugat că atacatorul, Alek Minassian, care este din suburbia Richmond Hill din Toronto, nu era cunoscut poliţiei cu antecedente.

UPDATE

Şoferul furgonetei care luni a intrat în trecători în nordul oraşului Toronto, omorând zece persoane şi rănind alte 15, a fost pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare de către instanţă, însă motivele atacului rămân un mister.

Alek Minassian (25 de ani), care a apărut cu capul ras şi îmbrăcat în uniforma albă de deţinut în boxa acuzaţilor a tribunalului din Toronto, a fost acuzat şi de 13 tentative de crimă pentru rănirea gravă a 13 persoane, potrivit cotidianului Toronto Star şi altor media canadiene.

Minassian, care este deocamdată reprezentat de un avocat din oficiu, a fost plasat în arest preventiv. Următoarea audiere a acuzatului în faţa judecătorilor canadieni a fost stabilită pentru data de 10 mai.

El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului care, potrivit şefului poliţiei din Toronto Mark Saunders, a fost "cu siguranţă (un act) intenţionat".

.............................................

O camionetă a intrat între pietoni luni, la Toronto, a anunţat poliţia canadiană, într-un mesaj în reţeaua Twitter preluat de presa internaţională. Şoferul camionetei a fost reţinut de poliţie, anunţă Reuters. Cel puţin 10 persoane au fost lovite de camionetă, iar opt dintre ele sunt rănite.Unele surse vorbesc chiar despre decedaţi.

Coliziunea a avut loc la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), precizează poliţia, dar pentru moment nu este clar dacă este un atac intenţionat sau un accdent.

Ulterior, potrivit agenţiei Reuters, poliţiştii au comunicat că incidentul a avut loc în nordul oraşului, într-o o intersecţie importantă, care între timp a fost închisă. 

Incidentul s-a produs la 30 de kilometri de zona în care are loc reuniunea miniştrilor din G7, ţările cele mai industrializate, adică Franţa, Canada, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA. Reuters precizează că nu au existat schimbări semnificative în privinţa măsurilor de securitate luate în jurul hotelului Intercontinental, unde s-au reunit miniştrii.

Premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat că autorităţile investighează incidentul şi că, imediat ce vor exista informaţii importante, vor fi transmise publicului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră