"Este timpul să punem capăt regulilor COVID în Canada" spune medicul-șef al provinciei Ontario

30 Ian 2022 | scris de M.N.
"Este timpul să punem capăt regulilor COVID în Canada" spune medicul-șef al provinciei Ontario

"Fără întârzieri. Fără alte scuze. Este timpul să ne apucăm de program și să punem capăt regulilor obligatorii privind COVID-19 de la o coastă canadiană la alta."

„Va fi un februarie dificil, dar va fi un martie mai bun”, a declarat Dr. Kieran Moore, directorul medical din Ontario, într-o conferință de presă, referindu-se la cifrele care indică faptul că creșterea cauzată de varianta Omicron se atenuează.

„Cred că trebuie să începem să învățăm să trăim cu acest virus care ne-a controlat viețile în ultimii doi ani într-o cantitate semnificativă de frică.  Acum va trebui să schimbăm o parte din această gândire.”

Dr. Moore a continuat: „Trebuie să ne uităm la efectele mentale, fizice, sociale, economice și educaționale pe care acest virus le-a avut asupra copiilor noștri și asupra afacerilor noastre și să învățăm din ultimii doi ani că uneori am fost prea precauți."

„Nu va fi niciodată momentul exact potrivit pentru toată lumea”.

Directorul medical din Columbia Britanică, dr. Bonnie Henry, a spus lucruri similare în urmă cu o săptămână.

„Nu putem elimina orice risc și cred că este ceva ce trebuie să înțelegem și să acceptăm, deoarece acest virus s-a schimbat și a devenit parte din ceea ce vom trăi în anii următori”, a explicat dr. Henry. Ea a adăugat că trebuie să tratăm COVID „ la fel cu modul în care gestionăm gripa” și alți viruși sezonieri.

Asta e, oameni buni. Aici ne aflăm acum. Dacă doriți să ascultați experții, dacă doriți să ascultați știința, atunci trebuie să susțineți eliminarea regulilor COVID-19 în Canada, așa cum fac acum multe alte țări.

Atât Ontario, cât și alte provincii nu elimină aceste reguli suficient de repede, în ciuda cuvintelor oficialilor lor din domeniul sănătății.

S-ar putea ca ei să știe că mulți nu sunt încă pregătiți din punct de vedere psihologic pentru aceste schimbări și că trebuie să facă pași mici înainte.

Atunci să fim clari cu un singur lucru: eliminarea regulilor nu înseamnă eliminarea alegerii personale. Înseamnă extinderea opțiunii.

Odată ce obligațiile măștilor sunt ridicate, oamenii pot opta în continuare să poarte măști – și mulți o vor face. Dacă cineva nu dorește să participe la un concert mare, atunci evident că nu merge. Trăiește-ți viața așa cum alegi.

De asemenea, cu siguranță nu înseamnă că încetăm să îi protejăm pe cei vulnerabili sau să încetăm să oferim vaccinuri celor mulți care le doresc.

Dar vremea regulilor directe și largi care ne guvernează viața a trecut. E timpul să mergem mai departe.

Sursa: Toronto Sun

Alte stiri din Externe

Ultima oră