„Lumea noastră este din nou în flăcări”, denunță Prințul Harry la ONU

19 Iul 2022
„Lumea noastră este din nou în flăcări”, denunță Prințul Harry la ONU

Nepotul Reginei Elisabeta a vorbit la un omagiu anual adus lui Nelson Mandela în cadrul Adunării Națiunilor Unite, scrie Le Figaro.

Lumea noastră este din nou în flăcări”, a plâns prințul Harry luni, 18 iulie, la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, invocând încălzirea globală, războiul Rusiei în Ucraina și pandemia de Covid-19.

La un omagiu anual adus lui Nelson Mandela, nepotul Reginei Elisabeta a venit la ONU împreună cu soția sa Meghan Markle și a povestit cum o fotografie a fostului lider sud-african cu mama sa Diana, în 1997, i-a marcat viața. Când m-am uitat la fotografie pentru prima dată, ceea ce m-a frapat imediat a fost bucuria de pe chipul mamei ”, a spus el înainte de a-și continua discursul sub semnul gravitației.

„Lumea noastră trebuie să salveze omenirea”

De la războiul îngrozitor din Ucraina până la retrocedarea drepturilor constituționale aici în Statele Unite, asistăm la un atac global asupra democrației și libertății, cauza vieții lui Mandela ”, a spus Prințul Harry. 

Consecințele deciziilor luate de unii dintre cei mai puternici oameni din unele dintre cele mai bogate țări sunt simțite și mai profund pe continentul african ”, a adăugat el.

Pandemia, războiul și inflația au cufundat Africa într-o criză energetică și alimentară ”, a continuat Prințul Harry, jucând, de asemenea, că seceta de pe acest continent este „o reflectare a condițiilor meteorologice extreme observate în întreaga lume”.

În timp ce stăm astăzi aici, lumea noastră este din nou în flăcări” și „această criză se va agrava dacă țările reprezentate de locurile din această sală nu iau decizii îndrăznețe și transformatoare ”, a spus el. Lumea noastră trebuie să salveze omenirea”, a susținut ducele de Sussex.

El a asigurat, de asemenea, că „și-a găsit întotdeauna speranța pe continentul african” în timpul diferitelor sale vizite. „Pentru că, în ciuda provocărilor continue, există oameni în toată Africa care întruchipează spiritul, ideile și idealurile lui Mandela, bazându-se pe progresul pe care el a ajutat să facă posibil”, a precizat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră