Livia Florentina Bunea şi fetiţa ei vor fi înmormântate, la trei ani după ce au fost ucise în Cipru. Familia dă în judecată statul cipriot şi criminalul

11 Iun 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Livia Florentina Bunea şi fetiţa ei vor fi înmormântate, la trei ani după ce au fost ucise în Cipru. Familia dă în judecată statul cipriot şi criminalul Galerie foto (4)

Uciderea lor în Cipru a ajuns un caz care încă face valuri în această ţară, dar şi în România. Buzoianca Livia Florentina Bunea, plecată din România în Cipru împreună cu fetiţa ei, au fost ucise de un criminal în serie, primul din istoria acestei ţări.

Cele două au fost date dispărute încă de acum trei ani, dar abia acum două luni adevărul a ieşit la iveală. Au fost ucise de un maniac, ofiţer în armată, în vârstă de 35 de ani, Nikos Metaxas, alias Orestis, aşa cum se prezenta pe reţelele de socializare, de unde îşi racola victimele.

Metaxas a mărturisit că a ucis şapte femei şi fetiţe (Livia Florentina Bunea, în vârstă de 36 de ani, şi fiica ei, Elena Natalia Bunea, în vârstă de 8 ani, fiind primele ucise). Cele două fetiţe au ambele legătură cu România. Elena Natalia se născuse în ţară, iar Sierra Graze Seucaliuc, o fetiţă de 6 ani, al cărei cadavru este căutat încă de anchetatori, era fiica unui român şi a unei filipineze, aceasta din urmă fiind şi ea ucisă de "Orestis".

O valiză conţinând cadavrul Liviei a fost scoasă de pe fundul unui lac cu apă toxică, de lângă o mină dezafectată, la 28 aprilie. Corpul neînsufleţit al fetiţei a fost recuperat abia după o săptămână. Căutarea victimelor lui Nikos Metaxas se face la indicaţiile presupusului criminal, care a mărturisit că a ucis cele şapte persoane şi că le-a aruncat cadavrele în diverse locuri, în special în apele acestui lac artificial, creat pentru respectiva mină.

Încă o victimă, jumătate româncă, este căutată 

Autorităţile cipriote au găsit până acum şase dintre cele şapte victime recunoscute de Metaxas, continuând căutările în lacul Memi, în speranţa recuperării rămăşiţelor pământeşti ale micuţei Sierra Graze Seucaliuc. Tatăl fetei, Adrian Seucaliuc, a sperat până în ultima clipă că fetiţa lui nu se află, totuşi, printre victime, însă presupusul asasin a oferit detalii inclusiv despre uciderea fetei şi descotorosirea de cadavru.

Mama fetiţei, Mary Rose Tiburcio, din Filipine, a fost, de altfel, prima dintre victimele al căror cadavru a fost găsit. Se întâmpla la 14 aprilie, iar descoperirea macabră a fost făcută de nişte turişti germani. Iniţial, fostul soţ, românul Adrian Seucaliuc, tatăl fetiţei ei, a fost cel bănuit de crimă şi prin urmare anchetat. Ulterior a fost eliberat, iar anchetatorii au ajuns pe urmele lui "Orestis", care se folosea de site-uri de dating pentru a-şi racola victimele.

ULTIMA ORĂ!!!!

Rămășițele pământești ale fetiței Sierra Graze Seucaliuc au fost găsite miercuri pe fundul lacului, în urma unor ample operațiuni de căutare ale echipelor de anchetatori.

 /p>

Livia şi Elena au murit strangulate

Livia şi Elena au murit strangulate de Nikos Metaxas, după cum a mărturisit acesta. Dar cazul capătă dimensiuni şi mai tragice din cauza unor aspecte legate de modul în care poliţia a acţionat atunci când, la 30 septembrie 2016, a fost semnalată dispariţia Liviei Florentina şi a Elenei Natalia. Practic, poliţia nu doar că nu a trecut la căutarea lor, dar a şi minţit, susţinând că acestea ar fi părăsit Cipru.

În ciuda insistenţelor mai multor cunoscuţi de-ai celor două, cazul nu a fost tratat cu seriozitate. ca şi celelalte, de altfel, nefiind vorba despre nicio cetăţeană cipriotă, ci doar despre imigrante. Motiv de proteste în Cipru şi de demisii şi demiteri. Ministrul Justiţiei a demisionat, iar şeful poliţiei a fost destituit şi înlocuit cu un altul.

Joi vor fi înmormântate

Cele două vor fi înmormântate joi, la ora 17:00, la cimitirul central din satul Arediou, din districtul Nicosia. Statul cipriot va suporta cheltuielile cu înmormântarea şi a pus la dispoziţie şi locul de veci, scrie presa cipriotă.

Primarul din Arediou, Ioannis Ioannou, a declarat presei că s-a decis în consiliul local să fie dat gratis locul de veci pentru mamă şi fiică, scrie cyprustimes.com.

Rude şi priteni vor călători din România în Cipru, pentru un ultim rămas-bun. Printre aceştia sunt mama şi bunica celor două victime, scrie cyprusnews.eu.

Iniţial s-a crezut că trupurile neînsufleţite vor fi trimise în România, după efectuarea autopsiilor, dar un oficial local a declarat că una dintre rudele Liviei din Cipru a cerut ca aceasta şi fiica ei să fie înmormântate în Cipru, scrie knews.kathimerini.com.cy.

La înmormântare vor participa şi toţi membrii echipelor de căutare şi anchetă din acest dosar, scrie dimarxoscy.com.

Acţiune în justiţie, pentru despăgubiri morale

Soţul şi tatăl Liviei şi, respectiv, Elenei Natalia, va da în judecată atât suspectul de crimă, cât şi statul cipriot, a declarat avocatul Yiannis Ioannou, potrivit sursei citate.

Ioannou a declarat pentru postul de televiziune CyBC TV că acţiunea va fi depusă în justiţie în următoarele zile şi că se solicită despăgubiri morale atât de la suspectul Nikos Metaxas, cât şi de la stat.

Acţiunea va fi formulată atât la adresa presupusului criminal, cât şi a poliţiei, pentru că nu şi-a făcut datoria în mod adecvat.

Dacă poliţia îşi făcea treaba, unele persoane ar fi rămas în viaţă

Ioannou a mai declarat că, dacă poliţia şi-ar fi făcut datoria cum trebuie, unele dintre persoanele care acum sunt pe lista decedaţilor ar fi putut fi în viaţă.

În opinia avocatului, cazul celor două românce este strigător la cer. "Avem declaraţii chiar de la şeful poliţiei, dar şi scuzele oficiale prezentate de autorităţile statului", a mai spus acesta.

Prieteni şi cunoştinţe de-ale Liviei Bunea au declarat presei că, în ciuda solicitărilor repetate pe care le-au formulat la poliţie, când cele două au dispărut, li s-a spus că acestea ar fi trecut ilegal în Republica Cipru de Nord.

Clientul său se teme că unele probe ar putea dispărea de la dosar şi de aceea se grăbeşte să depună acţiunea în instanţă. 

"Acest caz a costat statul deja câteva milioane", a mai spus avocatul.

Există temeri că numărul victimelor lui "Orestis" ar putea fi mai mare. Poliţia verifică alte cazuri de femei care ar fi putut fi posibile ţinte, ale căror nume sunt pe o listă cu femei care au avut contacte online cu suspectul "Orestis".

Una dintre femei este posibil să fie în străinătate, dar alte patru vor fi cel mai probabil chemate să identifice suspectul într-o acţiune a poliţiei, în care vor fi aliniaţi mai mulţi bărbaţi, pentru a fi identificat chiar cel bănuit de crime.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră